Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:
Journalistieke reportages uit de periode 1943-1964 met portretten van markante figuren en plaatsen in New York.
Titre
In het oude hotel
Auteur
Joseph Mitchell
Traducteur
Susan Janssen Johannes Jonkers
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Up in the old hotel and other stories
Éditeur
Amsterdam: Lebowski Publishers, 2016
446 p.
ISBN
9789048835379 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Joseph Quincy Mitchell (1908-1996) groeide op in North Carolina en vertrok als jonge man naar New York om als misdaadverslaggever aan het werk te gaan. Als snel ontdekte hij dat hij meer geïnteresseerd was in de mensen die hij op straat ontmoette dan in criminaliteit. Tussen 1943 en 1964 schreef hij voor de New Yorker uitgebreide portretten van mensen en plaatsen die hij bezocht in de wereldstad. In de gebundelde uitgave van zijn bijdragen toont Mitchell zich een nauwgezette en betrokken, maar ook bescheiden journalist. Nergens treedt hij op de voorgrond, nooit is hij veroordelend. Hij laat de lezer kennismaken met markante figuren, zoals Commodore Dutch, die zijn geld verdient met benefietavonden voor zichzelf, of Arthur Colborne, die het afschaffen van vloeken ziet als zijn levenstaak, en de zwerver Joe Gould, die bezig is een orale geschiedenis van New York te schrijven, negen keer de omvang van de Bijbel. Mitchell was een goede luisteraar en observator; zijn portretten bieden een …Lire la suite

À propos de Joseph Mitchell

Joseph Quincy Mitchell, né le 27 juillet 1908 à Fairmont et mort le 24 mai 1996 à New York, est un écrivain et journaliste américain.

Biographie

Il est connu pour ses portraits écrits avec grand soin de personnes en marge de la société, en particulier dans et autour de la ville de New York. Son travail a été publié notamment dans The New Yorker. Mitchell a souffert du blocage de l'écrivain plusieurs décennies.

Postérité

Mitchell apparaît dans l'un des jeux vidéo de la série Blackwell.

Street Life est l'objet d'une pièce de théâtre en 2020 au Studio-théâtre de Vitry, mise en scène par François Tizon.

En lire plus sur Wikipedia