Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Vlucht zonder einde : een verslag

Joseph Roth (auteur), Elly Schippers (traducteur), Arnon Grunberg (auteur de l'introduction)
Een vrijwillige soldaat, in 1918 officier van het verliezende leger van Oostenrijk-Hongarije, vindt zich na de oorlog terug in het revolutionaire Rusland.
Titre
Vlucht zonder einde : een verslag
Auteur
Joseph Roth
Traducteur
Elly Schippers
Auteur de l'introduction
Arnon Grunberg
Langue
Néerlandais
Langue originale
Allemand
Titre original
Die Flucht ohne Ende
Édition
9
Éditeur
Amsterdam: Veen, 2020 | Autres éditions
158 p.
ISBN
9789020414066

Plusieurs formats:

Formats accessibles:
Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De vrijwillige soldaat Franz Tunda, in 1918 officier van het verliezende leger van Oostenrijk-Hongarije, vindt zich na de oorlog terug in het revolutionaire Rusland. Zijn Oostenrijkse verloofde Irene verliest hij uit het oog. In de jonge Sovjet-Unie laat hij zich meeslepen door het agressieve bolsjewisme én door de liefde. Maar Tunda wordt geen overtuigde communist, hij doet slechts alsof en speelt een rol. Hij observeert meer dan dat hij deelneemt aan het woelige leven van na de Vrede van Versailles. Hij wil wel thuiskomen maar het oude 'thuis' in Oostenrijk is verdwenen. Zijn succesvolle broer probeert hem in Duitsland op te vangen, maar het zwerven van de maatschappelijk overbodige Tunda neemt geen einde. Hij strandt in de Europese hoofdstad Parijs en raakt aan lager wal. Meesterwerk van de joods-katholieke schrijver (1894-1939), die de naoorlogse desoriëntatie van de verliezende soldaten raak schildert. De kracht van deze roman is de visionaire blik op een Europa dat zich andermaa…Lire la suite

À propos de Joseph Roth

Moses Joseph Roth (2 septembre 1894, Brody, Galicie - 27 mai 1939, Paris) est un écrivain et journaliste austro-hongrois, né en Galicie, aux confins de l'Empire autrichien (aujourd'hui en Ukraine), sous le règne de François-Joseph, dans une famille juive ashkénaze.

Âgé de 20 ans au début du premier conflit mondial, il participe à l'effort de guerre dans des unités non combattantes, principalement le service de presse des armées impériales. Il publie sa première nouvelle avant même la fin de la guerre, et ses premiers romans (tout d'abord en feuilleton dans des journaux et revues) peu après la chute de l'Empire austro-hongrois, notamment Hôtel Savoy (Hotel Savoy. Ein Roman, 1924). Il devient journaliste à Vienne puis à Berlin.

Son œuvre porte un regard ai…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions