Livre
Néerlandais

Egypte

Joyce Tyldesley (auteur)
Dans la série:
Public cible:
12-14 ans et plus
Na algemene informatie over het oude Egypte, wordt ingezoomd op specifieke piramiden en tempels. Met paginagrote 3D-kleurenillustraties. Vanaf ca. 12 jaar.
Titre
Egypte
Auteur
Joyce Tyldesley
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Egypt
Éditeur
Haarlem: Gottmer, 2015 | Autres éditions
64 p. : ill.
ISBN
9789025745691 (hardback)
Placing suggestion
922.1 (SISO) Het Oude Egypte (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Rijk geïllustreerd informatief boek waarin zeer veel aspecten van het oude Egypte uitgebreid worden afgebeeld en toegelicht. Het deels goudkleurige omslag toont een reliëfafbeelding van de kop van een mummie. De informatie is verdeeld over vijf hoofdthema's. Na een overzicht van de geschiedenis komen de rol van de godsdienst, het dagelijks leven, de piramiden en de tempels aan bod. Naast de grote levensechte driedimensionale afbeeldingen is er een schat aan kleine uitgelichte details met een korte verklarende tekst (in een wel erg kleine letter). Je kunt als het ware dwars door gebouwen, tempels en piramides kijken. De aanwezigheid van mensen op de platen maakt de juiste verhoudingen zichtbaar. Er zijn foto's van voorwerpen en kaarten van landschappen waarop de archeologische vindplaatsen zijn aangegeven. Om de tekst te begrijpen is een goed technisch leesniveau nodig. Voorin wordt het belang van de Nijl toegelicht. Achterin zijn opgenomen een lijst van de koningen, een verklarende wo…Lire la suite

Egypte

Door middel van een kaartje en een erg visuele tijdschaal krijgen we een introductie in het oude Egypte. Er volgen hoofdstukken over goden, farao’s, piramides en mummies. Er wordt ook ingezoomd op allerlei aspecten van het dagelijks leven. Driedimensionele illustraties reconstrueren de verschillende soorten van graven en de tempelcomplexen. Achterin staan de dynastieën met de namen van de belangrijkste farao’s. Vreemde termen worden verklaard in de woordenlijst. Kitscherige kaft in reliëf.