Livre
Néerlandais

In de ban van de ring

J.R.R. Tolkien (auteur), Max Schuchart (traducteur)
De langdurige avontuurlijke expeditie van de Hobbits van Gouw, in de klassieke trilogie van de Engelse taalkundige (1892-1973).
Contient
Titre
In de ban van de ring
Auteur
J.R.R. Tolkien
Traducteur
Max Schuchart
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The lord of the rings
Éditeur
Amsterdam: Boekerij, 2020 | Autres éditions
1405 p. : ill.
Note
Complete editie Bevat ook Aanhangsels : Annalen van de koningen en heersers, Het verhaal der jaren, Familiestambomen, De kalender van de Gouw, Schrijfwijze en spelling, De talen en volken van de Derde Era
ISBN
9789022591888 (hardback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 24 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Midden-Aarde is een tijdloze, zeer gedetailleerd geschilderde fantasiewereld, voornamelijk bewoond door Hobbits. Er is een magische Ring die beslist over voorspoed en verderf van de Aarde als geheel. Als de Ring in verkeerde handen is geraakt, gaan de Hobbits van de Gouw op expeditie om tenslotte de Ring te vernietigen in het vuur waarin hij lang geleden was gesmeed. Het boek doet in drie kloeke delen (hier in één band) verslag van deze expeditie. Prachtig taalgebruik, fantasierijke details, avontuur, geloofwaardigheid en reminiscenties aan Angelsaksische sagen hebben dit kloeke werk tot een klassieker van de 'fantasy' gemaakt, een echt cult-boek, dat al hele boekenplanken aan secundaire literatuur heeft opgeleverd. Uitstekende vertaling. Een aantal aanhangsels is opgenomen: Annalen van de koningen en heersers, een chronologisch overzicht en een uitleg van de kalender van de Gouw.

À propos de J.R.R. Tolkien

CC BY-SA 4.0 - Image by TuckerFTW

John Ronald Reuel Tolkien (/d͡ʒɒn ˈɹɒnld En lire plus sur Wikipedia

Suggestions