Livre
Néerlandais

De hobbit, of Daarheen en weer terug

J.R.R. Tolkien (auteur), Max Schuchart (traducteur), Renée Vink (traducteur)
Public cible:
15 ans et plus
Een dwerg wordt door een tovenaar uitgezonden om een groep dwergen te leiden bij hun speurtocht naar de draak die de schatten van het dwergenvolk heeft geroofd.
Titre
De hobbit, of Daarheen en weer terug
Auteur
J.R.R. Tolkien
Traducteur
Max Schuchart Renée Vink
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The Hobbit
Édition
50ste herz. dr.
Éditeur
Amsterdam: Boekerij, 2015 | Autres éditions
300 p. : ill.
ISBN
9789022575512 (hardback)

Plusieurs formats:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 150 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

In De Hobbit vertelt Tolkien de geschiedenis van de vroegere Aera van Midden-aarde, een geschiedenis die vooraf gaat aan de trilogie 'In de ban van de ring'. Toch is De Hobbit wezenlijk onafhankelijk van het epische werk. In dit verhaal wordt gefocust op Bilbo Balings die zich lekker voelt in zijn comfortabele hol onder de grond en er niet over peinst het avontuur op te zoeken. Tegen wil en dank wordt Bilbo door de tovenaar Gandalf betrokken in de strijd tegen de draak Smaug. Hij ontwikkelt zich tot een onverwacht ondernemend en inventief ontdekkingsreiziger. De Hobbit is luchtiger en toegankelijker dan de trilogie en vormt er hoewel het boek onafhankelijk van het geheel kan worden gelezen een prettige introductie op. Humor, tragiek en filosofie zijn zodanig met elkaar verweven dat het boek evenzeer door tieners als door volwassenen gesmaakt kan worden.

Naar aanleiding van de waanzinnige populaire verfilmingen haalden ook de boeken van Tolkien weer de bestsellerslijsten. Van De…Lire la suite
De rijke hobbit Bilbo Balings geniet van zijn heerlijke, zorgeloze leventje. Dit verandert abrupt wanneer Gandalf de tovenaar hem met dertien dwergen komt opzoeken. Die willen hun schat en huis heroveren op de draak Smaug. De dwergen vinden de medewerking van Bilbo, die ze meneer Balings noemen, maar niks. Dan krijgt Bilbo een ring waarmee hij onzichtbaar kan worden. En alles verandert wanneer Bilbo met die ring de dwergen uit de klauwen van de Boselfen en spinnen houdt. Met de dwergen belandt hij in een spannend avontuur waarin ze tal van vreemde wezens ontmoeten. De hoofdpersoon maakt echt een ontwikkeling door, van anoniem iemand verandert hij in een echte avonturier. Het verhaal bestaat uit negentien genummerde hoofdstukken en is het voorspel van 'In de ban van de ring'. De bladspiegel is erg vol. Mooi uitgevoerde, kleine uitgave, met zeer kleine druk.

À propos de J.R.R. Tolkien

John Ronald Reuel Tolkien [ d͡ʒɒn ˈɹʷɒnlEn lire plus sur Wikipedia

Suggestions