Conor (12) wordt op school gepest en zijn moeder is terminaal ziek. Op een dag ontdekt hij een 'monster', in de gedaante van een reusachtige boom, die zich over hem ontfermt.
Titre
A monster calls
Directeur
Juan Antonio Bayona
Acteur
Sigourney Weaver Felicity Jones Lewis MacDougall Liam Neeson
Antécédent bibliographique
Patrick Ness
Compositeur
Fernando Velázquez
Langue
Anglais
Éditeur
Belga Home Video, © 2016
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2016
Durée
ca. 107 min.
Note
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
5412370852106
mooov

Plusieurs formats:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Spaans-Amerikaanse jeugdfilm van Juan Bayona (Penny dreadful; The impossible) naar het boek van Patrick Ness die ook het scenario schreef. Het boek is vertaald als 'Zeven minuten na middernacht'*. De 12-jarige Engelse scholier Conor (Lewis MacDougall) moet bij zijn oma gaan logeren omdat zijn moeder stervende is aan kanker. Oma (Sigourney Weaver) is afstandelijk, Conors vader woont in de VS en op school wordt hij gepest. Op een nacht staat er een monster voor zijn raam dat lijkt op de oude taxusboom van het kerkhof. Deze nacht en de twee volgende vertelt het monster (met de stem van Liam Neeson) hem twee verhalen, het vierde verhaal moet Conor zelf vertellen en zo de waarheid onder ogen zien. De recensenten geven 3-5 sterren. VPRO Cinema (vpro.nl) noemt de film ‘visueel vlekkeloos’, maar ‘te eng voor kinderen, en te sentimenteel en uitleggerig voor volwassenen.’ Kevin Toma (2-2-’17): ‘(…) opmerkelijk eerlijke verkenning van verlies, lijden en rouw (…) al maakt het monster zijn opwacht…Lire la suite

À propos de Juan Antonio Bayona

CC BY 2.0 - Image by Dick Thomas Johnson from Tokyo, Japan

Juan Antonio García Bayona (né le 9 mai 1975 à Barcelone, en Espagne) est un réalisateur et scénariste espagnol.

Il remporte notamment le prix Goya du meilleur nouveau réalisateur en 2008 pour son premier film L'Orphelinat puis le prix Goya du meilleur réalisateur pour ses deux films suivants : en 2013 pour The Impossible et en 2017 pour Quelques minutes après minuit.

Biographie

Le cinéaste est révélé à l'échelle mondiale en 2007 pour son premier long-métrage, le film d'horreur L'Orphelinat, produit par Guillermo del Toro. Pour un budget de 4 millions, le film en rapporte presque 80 millions et les critiques sont excellentes.

Il confirme en 2012 en passant à une super-production : il met en scène le film catastrophe The Impossible. C…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions