Een jongetje in Madrid en een meisje in Londen worden lastiggevallen door dezelfde figuur zonder gezicht, Hollowface. Een nachtmerrie?
Sujet
Geesten
Titre
Intruders
Directeur
Juan Carlos Fresnadillo
Compositeur
Roque Banos
Acteur
Clive Owen Carice Van Houten Ella Purnell
Langue
Anglais
Éditeur
Universal, 2012
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2011
Durée
ca. 95 min.
Note
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels voor slechthorenden
EAN
5050582860474

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 22 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

In de griezelfilm uit 2011 van de Spaanse regisseur Juan Carlos Fresnadillo (Intacto; 28 weeks later) zien we twee parallelle verhalen waarin de achtjarige Juan in Madrid en de elfjarige Mia in Londen 's nachts lastiggevallen worden door een figuur zonder gezicht, Hollowface. Is het een nachtmerrie of iets anders? De moeder van Juan wendt zich tot een priester, de vader van Mia tot een psycholoog. Carice van Houten (Jackie; Black butterflies) speelt de moeder van Mia, verder zien we onder meer Clive Owen, Kerry Fox en Daniel Brühl. Amber Wilkinson (Eye for Film, i) schrijft dat de film veel sfeer heeft, maar weinig verhaal en inhoud en concludeert: 'Enjoyable enough while you’re watching it but it certainly won’t linger long enough to give you nightmares.' Bevat bonusmateriaal.

À propos de Juan Carlos Fresnadillo

CC BY-SA 4.0 - Image by Lchg

Juan Carlos Fresnadillo (né le 5 décembre 1967 à Santa Cruz de Tenerife) est un réalisateur espagnol.

Biographie

Son premier long métrage, Intacto reçoit de nombreux prix dont le prix Goya du meilleur nouveau réalisateur, meilleur film à Fantasporto. Son deuxième long métrage 28 Semaines plus tard (avec Catherine McCormack et Robert Carlyle) en 2007 est la suite de 28 Jours plus tard réalisé par Danny Boyle.

Filmographie

  • 1996 : Esposados (court-métrage)
  • 2001 : Intacto
  • 2002 : Psicotaxi (court-métrage)
  • 2007 : 28 Semaines plus tard (28 Weeks Later)
  • 2011 : Intruders

Liens externes

Suggestions