Livre
Néerlandais

Trip

Judith Visser (auteur)
Public cible:
15 ans et plus
Genre:
Amber logeert een paar weken bij haar neef Stan in Rotterdam. Ze ontdekt dat Stan banden met de onderwereld heeft. Amber en haar hond Yuriko raken tegen wil en dank betrokken bij zijn duistere zaakjes.
Titre
Trip
Auteur
Judith Visser
Langue
Néerlandais
Édition
4
Éditeur
Amsterdam: Boekerij, 2012 | Autres éditions
302 p.
ISBN
9789022562901 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Ambers moeder heeft een obessie met schoonmaken. Door haar smetvrees mag de zeventienjarige Amber in huis zelfs geen schoenen meer aandoen en worden de zetels netjes afgeschermd met plastic zodat er geen vuil aan kan komen. Amber heeft het helemaal gehad met het gedrag van haar moeder en besluit om de zomervakantie bij haar neef Stan door te brengen. Stan woont in Rotterdam en vindt het goed dat Amber en haar hond Yuriko bij hem komen logeren. Maar wanneer Amber aankomt in Rotterdam, loopt alles anders dan ze verwacht had. Stan is ontslagen, fuift de hele nacht en zit aan de drugs. Ook is de buurt waar Stan woont niet meteen geschikt voor een jong meisje. Wanneer Stan de hond van Amber gebruikt om aan geld te raken door hem te laten meedoen met illegale hondengevechten, moet Amber alles op alles zetten om Yuriko te redden. Maar omdat Stan plots uit beeld verdwijnt, wordt het erg moeilijk om Yuriko op te sporen.
Trip geeft de lezer een kijkje in de onderwereld van de honden…Lire la suite
Amber (17, ik-figuur) uit Rotterdam-Hillegersberg is enig kind van een vader die in 2007 tijdelijk werkt op het hoofdkantoor van zijn Japanse werkgever in Tokio en een moeder die vertaalster is. Deze heeft smetvrees. Sinds haar man weg is zelfs zo sterk dat ze Ambers wolfshond kaal wil scheren. Daarom hoopt Amber dat als haar beste vriendin op vakantie gaat, ze in de zomervakantie met de hond bij iemand kan logeren. Ze belt haar relaxte neef Stan (25), die sinds kort weer single is en hij vindt het goed als ze komt. Maar in zijn flat in Rotterdam-Zuid ontdekt ze dat hij niet meer werkt, maar drank- en drugsverslaafd is; ze raakt door hem betrokken bij criminele activiteiten waarvan ze geen weet had. De eerste twee romans van de Rotterdamse columniste (1978) werden Rotterdams Boek van het Jaar in 2006 en 2007. Haar vierde roman en tweede thriller leest als een trein, is spannend, met een bloedstollend einde, en psychologisch uitstekend opgebouwd. Het beschrijft erg goed de toenemende d…Lire la suite