Livre
Néerlandais

De reis om de maan

Jules Verne (auteur)
In de jaren zestig van de 19e eeuw ondernemen drie mannen een gewaagde ontdekkingsreis per kogel naar de maan. Vanaf ca. 13 jaar.
Sujet
Ruimtevaart
Titre
De reis om de maan
Auteur
Jules Verne
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Autour de la lune
Édition
Herz. uitg.
Éditeur
Oud-Beijerland: Classic Press, 2007 | Autres éditions
212 p.
Note
Vervolg op: Van de aarde naar de maan
ISBN
9789087200251

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 17 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Jules Verne was een fantast die zijn tijd ver vooruit was. Hij liet een oeuvre na dat in fantasie en ideeënrijkdom excelleerde. Ook ruim honderd jaar na zijn dood worden zijn boeken nog steeds volop herdrukt, ook in het Nederlands. In 1865 schreef hij twee opmerkelijke sciencefictionromans, resp. Van de aarde naar de maan en De reis naar de maan, die als een eenheid beschouwd kunnen worden.

Een Amerikaans genootschap van artilleristen genaamd de Kanonnenclub, zoekt in de vreedzame periode na de Burgeroorlog naar een nieuwe uitdaging. De vereniging bestaat uit ex-militairen en wetenschappers die zich op de ballistiek toeleggen. De achting die men in de club geniet is "recht evenredig met de omvang van zijn kanon en houdt rechtstreeks verband met de schootsafstand van zijn projectielen", laat een van de leden zich op rake wijze ontvallen. Hun voorzitter Barbicane lanceert het stoutmoedige plan om een gigantische kogel met passagier naar de maan te schieten. Het pla…Lire la suite
Vervolg op 'Van de aarde naar de maan'*. In de jaren '60 van de 19e eeuw ondernemen 3 mannen een avontuurlijke ontdekkingsreis naar de maan. Ze worden in een grote kogel weggeschoten, draaien onbedoeld om de maan en keren terug met een natte landing in de oceaan. Naast humoristische taferelen leest men destijds bestaande theorieën over allerlei verschijnselen, waaronder zeer uitgebreid over het waargenomen maanoppervlak. 140 jaar oude science-fiction, door Amerikaanse en Russische maanreizen nu werkelijkheid. Voor deze heruitgave is de Nederlandse vertaling uit 1985 opnieuw bewerkt. Bij de bewerking is gelet op (discriminerend) taalgebruik en spelling. Verder zijn het binnenwerk en de omslagillustratie opnieuw vormgegeven. Vanaf ca. 13 jaar en voor volwassenen.

À propos de Jules Verne

Jules Verne, né le 8 février 1828 à Nantes et mort le 24 mars 1905 à Amiens, est un écrivain français dont l'œuvre est, pour la plus grande partie, constituée de romans d'aventures évoquant les progrès scientifiques du XIXe siècle.

Bien qu'il ait d'abord écrit des pièces de théâtre, Verne ne rencontre le succès qu'en 1863 lorsque paraît, chez l'éditeur Pierre-Jules Hetzel (1814-1886), son premier roman, Cinq Semaines en ballon. Celui-ci connaît un très grand succès, y compris à l'étranger. À partir des Aventures du capitaine Hatteras, ses romans entreront dans le cadre des Voyages extraordinaires, qui comptent 62 romans et 18 nouvelles, pa…En lire plus sur Wikipedia