Een groep schooljongens lijdt schipbreuk in de Stille Oceaan en belandt op een onbewoond eiland. Vereenvoudigde versie met audio-cd.
Titre
Deux ans de vacances / Jules Verne ; adaptation et activités de Dominique Guillemant ; illustrations de Debora Ballario
Auteur
Jules Verne
Adaptateur
Dominique Guillemant
Dessinateur
Debora Ballario
Langue
Français
Éditeur
Recanati: Eli, 2016 | Autres éditions
79 p. : ill. + cd
Note
Geannoteerde en vereenvoudigde uitgave (800 woorden)
ISBN
9788853618733 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 11 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Een vijftiental jongens in de leeftijd van acht tot veertien, afkomstig van een college in Nieuw Zeeland komen op een boot terecht in de Stille Oceaan. Ze lijden schipbreuk en landen op een onbewoond eiland. Ze zijn gedwongen in hun eigen levensonderhoud te voorzien. Er ontstaan wel strubbelingen onderling, maar als er bandieten op het eiland blijken te zijn, sluiten ze zich weer aaneen in de confrontatie. Uiteindelijk, na een verblijf van twee jaar op het eiland, komen ze weer behouden in hun thuishaven aan. Dit is een van de vele Robinson Crusoe-verhalen van de legendarische Jules Verne. Het gaat hier om een geïllustreerde en vereenvoudigde schooluitgave van dit avonturenverhaal met audio CD en leesopdrachten, niveau A2.

À propos de Jules Verne

Jules Verne, né le 8 février 1828 à Nantes et mort le 24 mars 1905 à Amiens, est un écrivain français dont l'œuvre est, pour la plus grande partie, constituée de romans d'aventures évoquant les progrès scientifiques du XIXe siècle.

Bien qu'il ait d'abord écrit des pièces de théâtre, Verne ne rencontre le succès qu'en 1863 lorsque paraît, chez l'éditeur Pierre-Jules Hetzel (1814-1886), son premier roman, Cinq Semaines en ballon. Celui-ci connaît un très grand succès, y compris à l'étranger. À partir des Aventures du capitaine Hatteras, ses romans entreront dans le cadre des Voyages extraordinaires, qui comptent 62 romans et 18 nouvelles, pa…En lire plus sur Wikipedia