Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Een huis dat van ons is

Julia Deck (auteur), Katrien Vandenberghe (traducteur)
Als een echtpaar hun huurappartement in Parijs verruilt voor een koophuis in een milieuvriendelijke omgeving, verandert hun droom in een nachtmerrie.
Titre
Een huis dat van ons is
Auteur
Julia Deck 1974-
Traducteur
Katrien Vandenberghe
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Propriété privée
Éditeur
[Bleiswijk]: Uitgeverij Vleugels, [2020]
123 p.
ISBN
9789493186002 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:
Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Het echtpaar Cadarec verlaat het huurappartement in Parijs om een huis te kopen in een nieuwe ecowijk. Hun droom van een milieuvriendelijke omgeving met eigen tuin wordt in werkelijkheid een nachtmerrie. De buren dringen zich op allerlei manieren op: via geluidsoverlast, huisdieren, overwaaiende rommel en roddel. De depressieve man komt zijn huis niet meer uit, de vrouw die aan een stedenbouwkundig project werkt, raakt haar grip op het leven kwijt. Wanneer een buurvrouw verdwijnt, krijgt het boek detectiveachtige trekjes. Een ongemakkelijke roman met een cynische kijk op het moderne leven. Deze vierde roman van de Franse auteur (1974), die letteren aan de Sorbonne studeerde en werkte in de wereld van pers en uitgeverijen, is een heel aardige satirische roman.

À propos de Julia Deck

Julia Deck, née à Paris en 1974, est une écrivaine française.

Biographie

Julia Deck est la fille d'un plasticien français et d'une enseignante et traductrice britannique. Elle fait ses études secondaires au lycée Henri-IV à Paris, puis supérieures de lettres à la Sorbonne. Elle devient chargée de communication de grands groupes industriels avant de se consacrer à la littérature tout en menant la profession de secrétaire de rédaction pour divers journaux. Elle envoie sans succès un premier manuscrit à trois éditeurs. Influencée par le travail d'écriture de Jean-Philippe Toussaint et surtout de Jean Echenoz, elle décide d'envoyer son roman, Viviane Élisabeth Fauville écrit dans la veine de ses modèles, en mai 2011 aux éditions de Minuit qui…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions