Livre
Néerlandais

Rockie

Julia Donaldson (auteur), Emily Gravett (dessinateur)
Jongetje Rockie leeft als grotbewoner in de oertijd. Als Rockie over de grottekeningen van zijn moeder schildert, krijgt hij op zijn kop. Prentenboek met paginagrote illustraties in kleur en tekst op rijm. Vanaf ca. 4 jaar.
Sujet
Dromen, Oertijd
Titre
Rockie
Auteur
Julia Donaldson
Dessinateur
Emily Gravett
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Cave baby
Édition
1
Éditeur
Rotterdam: Lemniscaat, 2010
[32] p. : ill.
ISBN
9789047702788 (hardback)
Placing suggestion
Fantaseren (ZIZO)

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 150 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Groot formaat prentenboek over Rockie, een jongetje dat samen met papa en mama als grotbewoner leeft in de oertijd. Als Rockie op een dag de grottekeningen bewerkt met stippeltjes, streepjes, spetters en sterren, krijgt hij van zijn vader op zijn falie: '… anders voer ik jou nog aan de grote bruine beer.' Rockie kan er ’s nachts niet van slapen. Hij ontwaart overal dieren die het op hem gemunt hebben. Hij smeekt de mammoet die hem op zijn rug meeneemt, de tijger, de haas en de hyena om hem niet aan de grote bruine beer te voeren. Dan blijkt dat de mammoet heel andere plannen met Rockie heeft. Een verhaal in een een prehistorisch decor, waarin paginagrote kleurige tekeningen en frisse verf de nachtelijke angsten van Rockie doen verdwijnen. Het verhaal wordt verteld door beweeglijke, levendige illustraties, waarin de tekst (op rijm) op organische en vaak even beweeglijke wijze een plekje heeft gekregen. Een verhaal dat inspeelt op emoties en fantasie van kleuters. Een verhaal ook om sam…Lire la suite

Rockie

In dit prachtige prentenboek speelt Rockie de hoofdrol. Hij leeft in de oertijd en woont samen met zijn mama en papa in een grot. Op de wanden van de grot heeft zijn mama allerlei dieren geschilderd. Op een dag besluit Rockie de grottekeningen te verfraaien. Hij voegt stippeltjes, streepjes, spetters en sterren aan mama's tekeningen toe. Maar daar zijn zijn ouders niet zo gelukkig mee. Mama is boos en papa dreigt met de grote bruine beer. 's Nachts kan Rockie niet slapen. Hij denkt overal dieren te zien die het op hem gemunt hebben. Hij smeekt de mammoet die hem op zijn rug meeneemt, de tijger, de haas en de hyena om hem niet aan de grote bruine beer te voeren. Maar de mammoet wil hem helemaal niet aan de grote bruine beer voeren. De mammoet heeft heel andere plannen met Rockie.
Dit verhaal speelt zich af in een prehistorisch decor, een originele setting voor een prentenboek. De beweeglijke illustraties zorgen ervoor dat het verhaal als het ware tot leven komt. De paginagrote te…Lire la suite

À propos de Julia Donaldson

Julia Donaldson (née le 16 septembre 1948) est un auteur britannique de littérature jeunesse.

Biographie

Après des études de théâtre et de français, Julia Donaldson a travaillé quelques années dans l'édition et l'enseignement avant de se consacrer à l'écriture d'ouvrages pour enfants après la publication de son premier livre jeunesse en 1993, A Squash and a Squeeze.

Elle publie plusieurs livres pour enfants, parmi lesquels :

  • Le Gruffalo
  • Le Petit Gruffalo
  • Les Histoires à tiroirs de Charlie Grimmoire
  • Monsieur Bout-de-bois
  • La Sorcière dans les airs
  • Zébulon le dragon
  • Le Rat scélérat
  • Les Tourouges et les Toubleus
  • Timioche, le petit poisson qui racontait des histoires

En …En lire plus sur Wikipedia