Livre
Néerlandais

Vos zoekt zijn sokken : een flapjesboek

Julia Donaldson (auteur), Axel Scheffler (dessinateur), Jesse Goossens (traducteur)
Dans la série:
Public cible:
0-2 ans et plus
Vos is zijn blauwe sokken kwijt. Overal waar hij zoekt, vindt hij kledingstukken. Maar geen sokken. Oblong hardkartonnen prentenboek met sfeervolle kleurenillustraties, met flapjes en tekst op rijm. Vanaf ca. 2 jaar.
Titre
Vos zoekt zijn sokken : een flapjesboek
Auteur
Julia Donaldson
Dessinateur
Axel Scheffler
Traducteur
Jesse Goossens
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Fox's socks
Éditeur
Rotterdam: Lemniscaat, 2017 | Autres éditions
[12] p. : ill.
ISBN
9789047707103 (hardback)
Placing suggestion
Kleding (ZIZO)

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Vos is een van de bewoners van het Eikenbos. Hij heeft een probleem, want hij is zijn sokken kwijt. Hij zoekt ze overal: in de kist, in de trapkast, in de laden, in in de servieskast, onder het tapijt, zelfs in de klok, en op zolder. Wie onder de flapjes kijkt, ontdekt waar Vos zijn sokken heeft gelaten. Wederom een fraai prentenboek van het succesduo Julia Donalson en Alex Scheffler, dat eerder samen de Gruffalo-boeken maakten. Dit hardkartonnen prentenboek in oblong formaat is een deel uit de reeks 'Eikenbosverhalen'*. Met vrolijk gekleurde, zwartomlijnde illustraties, die in een contourloos kader op een witte ondergrond staan. De illustraties lichten de tweeregelige tekst op rijm toe. Ze tonen details, zodat er telkens weer iets nieuws valt te ontdekken op de plaatjes. De tekst op rijm leest prettig. In 2001 in iets kleiner formaat en met een andere vertaling verschenen onder de titel 'Vos zonder sokken'. Speels verhaaltje voor lang kijk- en leesplezier voor kinderen vanaf ca. 2 jaar.

Vos zoekt zijn sokken

Toen Julia Donaldson en Axel Scheffler De Gruffalo creëerden, zullen ze nooit hebben verwacht dat dit boek zou uitgroeien tot een klassieker.Vandaag kunnen we echter niet anders dan concluderen dat 'De Gruffalo' deel uitmaakt van de prentenboekencanon. Hoewel het duo ons nog met ander leuk werk verwende - denk bijvoorbeeld aan 'Stap maar op mijn bezemsteel' - werd het niveau van 'De Gruffalo' mijns inziens niet meer geëvenaard. Ook 'Vos zoekt zijn sokken', overigens een heruitgave van 'Vos zonder sokken' uit 2001, kan op geen enkele manier aan hun topwerk tippen. Overigens veelzeggend dat men op de cover vermeldt dat het ‘van de makers van’ is. Het verhaaltje is simpel en duidelijk: Vos is zijn sokken kwijt en gaat samen met Muis op zoek. Kinderen ontdekken samen met Vos achter de flapjes diverse kledingstukken, maar pas op het einde zijn daar ook de beide sokken bij. De vertaler zorgde voor een vlot rijm, er valt veel te bekijken op de pagina’s van dit hardkartonnen prentenboek en…Lire la suite

À propos de Julia Donaldson

Julia Donaldson (née le 16 septembre 1948) est un auteur britannique de littérature jeunesse.

Biographie

Après des études de théâtre et de français, Julia Donaldson a travaillé quelques années dans l'édition et l'enseignement avant de se consacrer à l'écriture d'ouvrages pour enfants après la publication de son premier livre jeunesse en 1993, A Squash and a Squeeze.

Elle publie plusieurs livres pour enfants, parmi lesquels :

  • Le Gruffalo
  • Le Petit Gruffalo
  • Les Histoires à tiroirs de Charlie Grimmoire
  • Monsieur Bout-de-bois
  • La Sorcière dans les airs
  • Zébulon le dragon
  • Le Rat scélérat
  • Les Tourouges et les Toubleus
  • Timioche, le petit poisson qui racontait des histoires

En …En lire plus sur Wikipedia

Suggestions