Livre
Néerlandais
Voordat een 24-jarige Amerikaanse vrouw aan haar carrière als campagneleidster begint, gaat ze een jaar in Oxford Engelse 19e-eeuwse literatuur studeren, waar ze als een blok valt voor haar poëziedocent, maar hun romance ontwikkelt zich tot een menselijk drama.
Titre
Een jaar met jou
Auteur
Julia Whelan
Traducteur
Angela Knotter
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
My Oxford year
Éditeur
Amsterdam: HarperCollins, 2018
382 p.
ISBN
9789402701548 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 150 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

In deze knap door Angela Knotter vertaalde roman gaat het in eerste instantie om een amusante en luchtige botsing tussen twee culturen. De Amerikaanse Ella Durran staat op het punt om in Oxford aan een studiejaar Engelse 19e-eeuwse literatuur te beginnen als ze haar droombaan krijgt aangeboden, campagneleidster worden voor de eerste vrouwelijke presidentskandidate. Eis is dat ze na een paar maanden terug naar Amerika moet. Al op de eerste dag komt ze in botsing met Jamie Davenport, het prototype van de bekakte blaaskaak. Even later blijkt hij haar poëzieleraar en na wat omwegen krijgen ze een relatie. Davenport is erudiet, rijk en knap, niets staat een feelgood-roman in de weg. Maar dan ontdekt Ella zijn verschrikkelijke geheim. Ze zal moeten kiezen: voor het echte leven met zijn gruwelijke kanten, of voor een gladde carrière in de Verenigde Staten. Achterin een epiloog waarin uit de doeken wordt gedaan hoe de roman uit een scenario is ontstaan plus een vragenlijst voor een beter begr…Lire la suite

À propos de Julia Whelan

Julia Whelan est une actrice américaine née le 8 mai 1984, connue principalement pour son rôle de Grace Manning dans la série Deuxième chance où elle joue aux côtés de Shane West.

Parallèlement à sa carrière, elle poursuit des études de psychologie.

Filmographie

  • 1998 : 15 ans et enceinte (Fifteen and Pregnant) (TV)
  • 2002 : La Vie secrète de Zoé (The Secret Life of Zoey) (TV)
  • 2013 : L'Héritage de Katie (The Confession) (TV)

Liens externes

  • (en) Julia Whelan sur l’Internet Movie Database