Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Deugden van de tafel : een filosofie van het eten

Julian Baggini (auteur)

Deugden van de tafel : een filosofie van het eten

Eten staat in het centrum van de belangstelling - met culinaire hypes, bestsellers van topchefs en kritische debatten over de voedselindustrie. We willen lekker, gezond en verantwoord eten, niet te veel betalen en hebben weinig tijd. Maar hoe doen we dat: goed eten? Julian Baggini neemt ons mee op een filosofische reis langs onze culinaire gewoonten en stelt vragen als: hoe verhoudt de kennis uit
Titre
Deugden van de tafel : een filosofie van het eten
Auteur
Julian Baggini
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The virtues of the table : how to eat and think
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Nieuw Amsterdam, 2014
352 p.
ISBN
9789046817148 (paperback)
Placing suggestion
628.9 (SISO) Eten - Drinken ; Eten - Drinken (ZIZO)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 47 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Vanuit een voorkeur voor lokale, biologische en seizoensgebonden producten voert de Engelse filosoof van Italiaanse afkomst in drie afdelingen (verzamelen, bereiden en eten) de lezer langs 23 gedragsregels of deugden. Met als centrale deugden autonomie, wilskracht en deemoed. Het doel is te streven naar bewustwording voor alles dat met voedsel te maken heeft. Gelardeerd met kookadviezen. Recepten vallen ze niet te noemen, omdat Baggini ervan uitgaat, dat die 'de kern van het probleem zijn, aangezien officiële richtlijnen ten koste gaan van een eigen oordeel.' Hiermee haakt de auteur aan bij Aristoteles' praktische wijsheid; een filosoof die regelmatig in het boek opduikt. Dergelijke lagen geven het boek een meerwaarde in vergelijking tot bijvoorbeeld 'Puur en eerlijk' van Teun van de Keuken (2014)*. Met register.

À propos de Julian Baggini

Julian Baggini, né en 1968, est un philosophe britannique auteur de nombreux livres relatifs à la philosophie, écrits à destination du grand public.

Il est l'auteur de The Pig that Wants to be Eaten and 99 other thought experiments en 2005 et est le cofondateur et éditeur en chef de The Philosophers' Magazine. Il obtient son doctorat en 1996 de l'University College London et fait une thèse de philosophie sur l'identité personnelle. Il contribue à un grand nombre de journaux, magazines et s'exprime à la radio de la BBC.

Travaux

  • The Ego Trick: What Does It Mean To Be You? - Granta Books, 2011
  • Should You Judge This Book by Its Cover? - Granta, 2009
  • The Duck That Won the Lottery: And 99 Other Bad Arguments - Granta, 2008
  • Complaint - Profile, 2008.
  • Welcome to Everytown: a journey into the English mind - Granta, 2007.
  • Do You Th…En lire plus sur Wikipedia