Livre
Néerlandais

Hoe de wereld denkt : een mondiale geschiedenis van de filosofie

Julian Baggini (auteur)

Hoe de wereld denkt : een mondiale geschiedenis van de filosofie

Verkenning van de filosofieën van Japan, India, China en de islamitische wereld in relatie tot de westerse filosofische traditie, waarbij het denken over kennis, werkelijkheid, mens en ethiek centraat staat.
Titre
Hoe de wereld denkt : een mondiale geschiedenis van de filosofie
Auteur
Julian Baggini
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
How the world thinks : a global history of philosophy
Éditeur
Amsterdam: Nieuw Amsterdam, © 2019
416 p.
ISBN
9789046824283 (hardback)
Placing suggestion
108 (SISO) Filosofie ; Overzichten (ZIZO)

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Filosofie is een contextuele aangelegenheid. Vanuit mondiaal perspectief is onze westerse filosofie slechts één traditie onder vele. In het oude China, India en Griekenland kwam filosofische reflectie min of meer tegelijkertijd op, maar nam die verschillende wegen. In dit doorwrochte maar toegankelijke en zeer leesbaar vertaalde boek geeft Baggini een verkenning van de overeenkomsten en verschillen tussen denkwijzen uit Japan, China, India en de islamitische wereld en confronteert zo ons westers denken met deze tradities. Hij baseert zich daarbij niet alleen op literatuur, maar ook op interviews en reiservaringen. Ook is er veel aandacht voor hoe traditionele denkwijzen vandaag de dag nog doorwerken. Het boek heeft grenzen. Baggini besteedt minder aandacht aan Afrikaanse, Australische en Russische filosofie. Het boek is opgesplitst in vier thematische delen, die draaien rond het denken over kennis, de werkelijkheid, de mens en ethiek. Daarbij is het uitgangspunt dat we door te leren v…Lire la suite

À propos de Julian Baggini

Julian Baggini, né en 1968, est un philosophe britannique auteur de nombreux livres relatifs à la philosophie, écrits à destination du grand public.

Il est l'auteur de The Pig that Wants to be Eaten and 99 other thought experiments en 2005 et est le cofondateur et éditeur en chef de The Philosophers' Magazine. Il obtient son doctorat en 1996 de l'University College London et fait une thèse de philosophie sur l'identité personnelle. Il contribue à un grand nombre de journaux, magazines et s'exprime à la radio de la BBC.

Travaux

  • The Ego Trick: What Does It Mean To Be You? - Granta Books, 2011
  • Should You Judge This Book by Its Cover? - Granta, 2009
  • The Duck That Won the Lottery: And 99 Other Bad Arguments - Granta, 2008
  • Complaint - Profile, 2008.
  • Welcome to Everytown: a journey into the English mind - Granta, 2007.
  • Do You Th…En lire plus sur Wikipedia