Livre
Néerlandais

Een ander leven : roman

Julien Sandrel (auteur), Annelies Kin (traducteur)
Na de ontdekking van een familiegeheim gaat een huisarts in Parijs op zoek naar haar tweelingzus van wie zij vlak na de geboorte is gescheiden.
Titre
Een ander leven : roman
Auteur
Julien Sandrel
Traducteur
Annelies Kin
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
La vie qui m'attendait
Éditeur
Amsterdam: Cargo, 2020
252 p.
ISBN
9789403177908 (hardback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:
Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Een ander leven

Eerste zin. Is het denkbaar dat heel mijn leven terug te voeren is op die ene dag?

Bilocatie bestaat niet. Daar is de Parijse dokteres Romane heilig van overtuigd. Maar een van haar patiënten is er zeker van dat ze haar een paar dagen geleden uit een ziekenhuis in Marseille heeft zien stappen. Onmogelijk – Romane komt sowieso zelden buiten de lichtstad. Toch raakt ze geïntrigeerd door de mogelijkheid van een dubbelgangster en ze trekt, nu ze toch vakantie heeft, op onderzoek uit. Groot is haar ontzetting wanneer ze Juliette ontmoet in een pittoreske boekhandel: ze lijken inderdaad als twee druppels water op elkaar. Onthutst spitten ze elkaars verleden uit maar voor ze een verklaring vinden, vraagt Juliette haar om een grote gunst: kunnen we even van plaats ruilen? Nooit een goed idee, maar Romane, die snakt naar avontuur, trapt er graag in. Het döppelgangermotief is een klassieker en de Franse bestsellerauteur Julien Sandrel doet zijn best om het gegeven nieuw leven in te blazen. Dat lukt tot op zekere hoogte, maar Sandrel is Hitchcock niet, …Lire la suite

Fobieën en paniekaanvallen tekenen het ongelukkige leven van een ongehuwde, 39-jarige huisarts in Parijs. De oorzaak daarvan wordt haar duidelijk als zij op miraculeuze wijze een familiegeheim ontdekt. Dat leidt tot een zoektocht naar haar tweelingzus, die onmiddellijk na de geboorte te vondeling is gelegd en nu in Avignon woont, waar zij een boekhandel heeft. Het geluk van de hereniging van de tweelingzussen wordt overschaduwd door de ernstige ziekte van een van hen. Hun vader zal dan opnieuw een beslissende rol spelen. Het relaas van de vaak in huilen uitbarstende ik-vertelster wordt afgewisseld met fragmenten uit het dagboek van de vader, waarin de sleutel van de scheiding van de pasgeboren tweelingzusjes ligt. Thrillerelementen in dit bizarre verhaal rond persoonsverwisseling, bloedbanden, leugens en geheimen roepen niet zo zeer spanning als wel verbazing of ongeloof op. Toegankelijk en makkelijk leesbaar is deze uit het Frans vertaalde, tweede roman de Franse auteur (1980), wiens…Lire la suite

À propos de Julien Sandrel

Julien Sandrel est un écrivain français né en 1980 à Hyères.

Biographie

Julien Sandrel est né en 1980 dans le sud de la France, et vit à Paris. De formation scientifique, après quinze ans en entreprise, il décide de changer de carrière et de se consacrer à l’écriture. Son premier roman La Chambre des merveilles a connu un succès fulgurant et a obtenu plusieurs prix littéraires, dont le Prix Méditerranée des lycéens 2019 . Traduit dans 26 pays, il est en cours d'adaptation cinématographique par la réalisatrice Lisa Azuelos et l'actrice Alexandra Lamy, une adaptation au théâtre est également en cours.

Parallèlement à son activité de romancier, Julien Sandrel travaille également en tant que scénariste, aussi bien sur des adaptations de ses romans que sur des projets originaux.

Œuvre