Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Meester, meester, meester! : verhalen van meesters en juffen van toen

Meester, meester, meester! : verhalen van meesters en juffen van toen

Overzicht van de geschiedenis van het lager onderwijs, van de Romeinse tijd tot het schoolpact van 1958. Gevolgd door interviews met vroegere onderwijzers, die vertellen over de tijd dat zij lesgaven.
Titre
Meester, meester, meester! : verhalen van meesters en juffen van toen
Auteur
Julien Van Remoortere
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Tielt: Lannoo, 2012
239 p. : ill.
ISBN
9789401405072 (paperback)
Placing suggestion
472.1 (SISO) Onderwijs ; Basisonderwijs (ZIZO)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 200 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Het woord ‘school’ is afgeleid van het Latijnse ‘schola’, wat zoveel betekent als ‘liefhebberij’ (blz. 32). In die positieve geest is Meester, meester meester! van Julien Van Remoortere geschreven. De auteur wil een geschiedenis brengen van het onderwijs in Vlaanderen en doet dit aan de hand van een kort historisch overzicht, aangevuld met getuigenissen van leerkrachten. De lezer krijgt ook een overzicht van juffen en meesters in de Vlaamse literatuur, schoolmusea in Vlaanderen en tot slot een lezing van spreekwoorden en gezegden in de schoolse sfeer.
Vormelijk is de kaft een goeie weergave van wat je mag verwachten: de combinatie van verschillende lettertypes (waaronder script), kaderteksten met anekdotes en prenten uit de oude doos. De illustraties staan doorgaans in een chronologisch verband met de tekst en zijn sfeerscheppend. Getuigenissen en anekdotes hebben duidelijk het overwicht. De nadruk ligt op de ervaring van wat het is geweest om leerkracht te zij…Lire la suite

Suggestions