Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Vlam van Zeven Wateren

Juliet Marillier (auteur), Maren Mostert (traducteur)
Maeve keert terug naar Zeven Wateren. Daar heeft Mac Dara, de prins van de Andere Wereld, de macht gegrepen. Hij wil zijn zoon – Maeves zwager – terug, dus heeft hij een groep reizigers gegijzeld als chantagemiddel. Maeve en haar broer Finbar proberen Mac Dara te stoppen.
Titre
Vlam van Zeven Wateren
Auteur
Juliet Marillier
Traducteur
Maren Mostert
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Flame of Sevenwaters
Éditeur
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, 2015 | Autres éditions
446 p.
ISBN
9789024572656 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Vlam van Zeven Wateren is het zesde deel in de serie over de dochters van Zeven Wateren. Het boek kan afzonderlijk gelezen worden, maar kennis van de vorige delen is een pluspunt. Op tienjarige leeftijd raakte Maeve ernstig gewond in een brand met als gevolg dat ze haar misvormde handen nog amper kan gebruiken. Kort na de traumatische gebeurtenis verhuisde Maeve naar het huis van haar nonkel en tante waar ze leerde omgaan met haar beperkingen. Desondanks de tegenslag liet Maeve zich niet kisten en ontdekte ze dat ze de gave had angstige dieren te kalmeren. Nu, jaren later, wordt Maeve gevraagd een schichtig paard te vergezellen naar haar oude thuis. De reis houdt echter het nodige gevaar in. Zeven Wateren staat op het punt van oorlog met een naburige heerser wiens zonen en enkele reizigers verdwenen zijn op het grondgebied van Heer Sean. De Verdwijning is vermoedelijk het werk van Mac Dara, de heerser van de Andere Wereld, die nog steeds het evenwicht tracht te verstoren. Naast…Lire la suite
Hoofdpersoon in dit laatste deel van deze Zeven Wateren-trilogie is de jonge Maeve. Ze is een dochter van de heer van Zeven Wateren en is gehandicapt door ernstige brandwonden die ze als kind opliep. Na een relatief onbezorgde jeugd bij haar oom en tante keert ze nu als jonge vrouw terug. Zeven Wateren wordt geplaagd door Mac Dara, een duistere prins die heerst over ‘de andere wereld’, een parallelle, magische wereld. Maeve en haar helderziende broertje Finbar spelen een hoofdrol in het gevecht tegen Mac Dara. Samen met het schuwe, maar edele paard Fluks reizen ze naar de andere wereld en ontdekken daar wat voor complotten Mac Dara en anderen hebben gesmeed. Het einde is wat zoetsappig en lang uitgesponnen. Dit deel is iets spannender dan de voorgaande delen*. Omdat Marillier vooral vrouwelijke personages gebruikt en veel ruimte geeft aan hun gevoelens en twijfels, zijn haar boeken populair bij vrouwelijke lezers. Kleine druk.

À propos de Juliet Marillier

CC BY-SA 2.0 - Image by Catriona Sparks from Wollongong, Australia

Juliet Marillier, née le 27 juillet 1948 à Dunedin, est une écrivaine néo-zélandaise de fantasy, en particulier de fantasy historique. Elle vit actuellement en Australie.

Son roman Sœur des Cygnes a reçu le prix Imaginales 2010.

Biographie

Œuvres

Série Septenaigue

  1. Sœur des cygnes, L'Atalante, coll. La Dentelle du cygne, 2009 ((en) Daughter of the Forest, 2000)
  2. Fils de l'ombre, L'Atalante, coll. La Dentelle du cygne, 2010 (En lire plus sur Wikipedia