Livre
Néerlandais

Het alfabethuis ; De bedrijfsterrorist : omnibus

Het alfabethuis ; De bedrijfsterrorist : omnibus

Genre:
Na de Tweede Wereldoorlog doet een Britse vlieger onderzoek naar het lot van zijn vriend met wie hij maanden heeft doorgebracht in een psychiatrische kliniek van de SS. Een financier van duistere praktijken en zijn vriendin raken op dramatische wijze verstrikt in een internationaal complot.
Contient
Titre
Het alfabethuis ; De bedrijfsterrorist : omnibus
Auteur
Jussi Adler-Olsen
Langue
Néerlandais
Langue originale
Danois
Édition
7
Éditeur
Amsterdam: Prometheus, 2012 | Autres éditions
974 p.
ISBN
9789044617986 (paperback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De Deen Jussi Adler-Olsen brak internationaal door met politieromans over Q, de afdeling onopgeloste zaken van de politie van Kopenhagen. De vier tot hiertoe verschenen delen van de reeks werden ook allemaal in het Nederlands vertaald en bleken succesvol genoeg om de uitgever ertoe aan te zetten om twee oudere thrillers van de auteur, De bedrijfsterrorist en Het alfabethuis, samen weer op de markt te brengen. Jammer is wel dat van die gelegenheid geen gebruik gemaakt werd om het grote aantal drukfouten dat met name Het alfabethuis ontsiert, te corrigeren.
De bedrijfsterrorist, Adler-Olsens debuut als thrillerschrijver, speelt zich af in 1996. Peter de Boer is de CEO van Christie NV, een onderneming die zich specialiseert in het via verdachtmakingen en allerlei andere louche trucs vernietigen van bedrijven in opdracht van andere bedrijven. Nu krijgt de Boer plots een koekje van eigen deeg geserveerd. In zijn eigen bedrijf wordt er tegen hem gecomplotte…Lire la suite
Twee eerder afzonderlijk verschenen thrillers van de Deense auteur die inmiddels echt is doorgebroken met de serie Q. In 'Het alfabethuis' worden twee Britse vliegers in 1944 neergeschoten boven een geheim project in Duitsland. Ze belanden in een psychiatrische kliniek van de SS bij Freiburg. Met een valse identiteit en door maandenlang te simuleren proberen zij te overleven, maar na zijn ontsnapping kan een van hen geen spoor meer terugvinden van zijn vriend. Jaren na de oorlog doet hij nog een poging en komt terecht bij moorddadige ex-medepatiënten. Behalve een spannend verhaal heeft de schrijver een verhaal geschreven over geëxperimenteer in en misbruik van de psychiatrie, en over de verhouding tussen patiënten die elkaar verdenken van het simuleren van krankzinnigheid. 'De bedrijfsterrorist' kent een Nederlandse context. Een financier van duistere allure raakt samen met zijn vriendin op dramatische wijze verstrikt in een internationaal complot, waarbij gevaarlijke connecties met h…Lire la suite

À propos de Jussi Adler-Olsen

Carl Valdemar Jussi Adler-Olsen, né le 2 août 1950 à Copenhague, est un écrivain danois.

Biographie

Depuis 2007, Jussi Adler-Olsen s'est spécialisé dans une série de romans policiers dont Dossier 64, qui a été la meilleure vente de livres en 2010 au Danemark ; ainsi il a reçu cette année-là la distinction du meilleur prix littéraire danois, le prix du club des libraires : les boghandlernes gyldne laurbær ou « lauriers d'or des libraires ».

Œuvres

Série Les Enquêtes du département V

Vol. 1 - Miséricorde (da) (Kvinden i buret…En lire plus sur Wikipedia