Livre Néerlandais

Het Marco-effect

Jussi Adler-Olsen (auteur), Kor De Vries (traducteur)

Het Marco-effect

Jussi Adler-Olsen (auteur), Kor De Vries (traducteur)
Genre:
Dans la série:
Serie Q; 5
Afdeling Q onderzoekt de zaak van een criminele familie. Marco, tiener en lid van deze familie, is op de vlucht voor zijn oom die hem kreupel wil maken om meer geld op te brengen bij het bedelen. De zaak blijkt een link te hebben met een veel grotere zaak omtrent verduistering van geld dat bestemd was voor ontwikkelingshulp.
Titre
Het Marco-effect
Auteur
Jussi Adler-Olsen
Traducteur
Kor De Vries
Langue
Néerlandais
Langue originale
Danois
Titre original
Marco effekten
Éditeur
Amsterdam: Prometheus, 2019
509 p.
ISBN
9789044640755 (paperback)

Aussi en format :

Livre: Néerlandais (autres éditions), Anglais
Livre numérique: Néerlandais
Braille: Néerlandais
Daisy: Néerlandais

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 250 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Dat de Deense Jussi Adler-Olsen op dit moment een van de populairste Scandinavische misdaadauteurs is, blijkt uit het feit dat zijn nieuwste boek, Het Marco-effect, al binnen enkele weken na verschijning aan een tweede druk toe was. Wat populariteit betreft, wedijvert zijn ‘Serie Q’, waarvan dit alweer het vijfde deel is, zelfs met dé Scandinavische topthrillerserie van de laatste jaren: de Millennium-trilogie van Stieg Larsson. En die populariteit is niet onverdiend: Adler-Olsen bevolkt zijn boeken met talrijke, bijzonder diverse maar wel voldoende geloofwaardige personages en spint een complexe intrige die van zijn omvangrijke thrillers — Het Marco-effect telt ruim 500 pagina’s — echte pageturners maakt.
Centraal in de ‘Serie Q’ staat de zogenaamde ‘afdeling Q’: een afdeling van de Kopenhaagse politie die oude, onopgeloste moordzaken onder de loep neemt. Op het bureau van de afdeling, geleid door de eigenzinnige inspecteur Carl Mørck, liggen stapels dossier…Lire la suite
De vijfde roman van de succesvolle Deense thrillerauteur over inspecteur Carl Morck en zijn collega's van de cold-cases-afdeling Q. Een andere protagonist is de zigeunerjongen Marco, die samen met broertjes, zusjes, neefjes en nichtjes bedelend en stelend voor het familie-inkomen moet zorgen: een slavenbestaan – dit onder leiding van de gewelddadige clanleider Zola. Alle kinderen waren doodmoe. 'Moe van de dag, moe van het leven en moe van zichzelf.' Als Zola hem wil verminken, want met gebroken ledenmaten bedelt het beter, besluit Marco te vluchten. Met een door Zola in opdracht uitgevoerde misdaad komen in hem de Deense boven- en onderwereld bij elkaar. Afdeling Q onderzoekt deze, in de sfeer van de Deense ontwikkelingshulp voor Afrika spelende, zaak. Op meeslepende en uiterst spannende wijze naderen de perspectieven van Marco en Morck elkaar steeds meer in de vraag wie van hen Marco het eerst zal gaan vinden. Volgens dagblad Trouw 'een prachtboek.' Kleine druk.