Braille
Néerlandais

Moord terwijl u wacht

Jussi Adler-Olsen (auteur), Kor De Vries (traducteur)
Wanneer de vrouw van Lars Hvilling hem plotseling verlaat, wordt zijn doodnormale leven flink verstoord. "Saai' noemt ze hem als ze bij hem weggaat. Bij de kapper komt Lars in contact met een vrouw die dat saaie leven radicaal zal veranderen. Hij belooft de vrouw te helpen om van haar echtgenoot af te komen.
Titre
Moord terwijl u wacht
Auteur
Jussi Adler-Olsen
Traducteur
Kor De Vries
Langue
Néerlandais
Langue originale
Danois
Titre original
Små pikante drab
Distributor
Brussel: Luisterpunt, 2019
3 banden
Éditeur original
Prometheus
Note
Gemaakt in Nederland

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 1 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Het is op zich al bijzonder om een thriller van deze Deense succesauteur te lezen van slechts 92 bladzijden; zijn recente boeken tellen gemakkelijk tussen de 400 en 500 pagina’s. Dat neemt niet weg dat de auteur erin is geslaagd om in kort bestek de karakters goed te beschrijven, de spanning op te roepen en deze vast te houden tot de laatste bladzijden. Als Lars Hvilling Hansen door zijn vrouw ‘saai’ wordt genoemd en zij hem daarna verlaat, gooit Lars het roer radicaal om als hij bij kapper François een vrouw ontmoet die zich van haar echtgenoot wil ontdoen. Van een saaie man verandert hij op slag in een slimme huurmoordenaar. Met vaart geschreven en met een onverwacht en verrassend einde. Goede kennismaking met deze auteur.

À propos de Jussi Adler-Olsen

Carl Valdemar Jussi Adler-Olsen, né le 2 août 1950 à Copenhague, est un écrivain danois.

Biographie

Depuis 2007, Jussi Adler-Olsen s'est spécialisé dans une série de romans policiers dont Dossier 64, qui a été la meilleure vente de livres en 2010 au Danemark ; ainsi il a reçu cette année-là la distinction du meilleur prix littéraire danois, le prix du club des libraires : les boghandlernes gyldne laurbær ou « lauriers d'or des libraires ».

Œuvres

Série Les Enquêtes du département V

Vol. 1 - Miséricorde (da) (Kvinden i buret…En lire plus sur Wikipedia