Daisy
Néerlandais

Slachtoffer 2117

Jussi Adler-Olsen (auteur), Kor De Vries (traducteur)
Een krantenartikel met een foto van vluchtelingen op Cyprus zorgt voor acties met veel geweld en voor overwerk voor het Deense politieteam Q.
Titre
Slachtoffer 2117
Auteur
Jussi Adler-Olsen
Traducteur
Kor De Vries
Langue
Néerlandais
Langue originale
Danois
Distributor
Brussel: Luisterpunt, 2019
1 cd
Durée
16:21
Éditeur original
Prometheus
Note
Nederlandse stem Stem: Man

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 2 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Freelance journalist Joan Aiguader weet nog niet wat de gevolgen zullen zijn als hij een reportage maakt voor Horas del dia van bootvluchtelingen in Ayai Napa en een dode vrouw in het water. Assad, jaren geleden uit Syrië gevlucht, is volledig geïntegreerd in het Deense politieteam Q, maar het krantenartikel en de daarbij geplaatste foto gaan de wereld over en storten Assad in een nachtmerrie. Hoe kan hij zijn vrouw en dochters nog redden van de meedogenloze Irakees Ghaalib die een catastrofale actie in gang zet om hem te straffen voor gebeurtenissen in het verleden. Team Q ziet zich nu voor een bijna onmogelijke taak geplaatst. Hetzelfde krantenartikel leidt ertoe dat een gestoorde Deense jongeman tot een doldwaze actie besluit waarmee hij de wereld wil straffen voor het wegkijken van alle ellende. Maar eerst moet hij zijn doel zien te behalen in zijn computerspel: 2117. Jussi Adler-Olsen (1950) heeft een beklemmend, actueel en angstaanjagend verhaal geschreven, iets wat hem gezien d…Lire la suite

À propos de Jussi Adler-Olsen

Carl Valdemar Jussi Adler-Olsen, né le 2 août 1950 à Copenhague, est un écrivain danois.

Biographie

Depuis 2007, Jussi Adler-Olsen s'est spécialisé dans une série de romans policiers dont Dossier 64, qui a été la meilleure vente de livres en 2010 au Danemark ; ainsi il a reçu cette année-là la distinction du meilleur prix littéraire danois, le prix du club des libraires : les boghandlernes gyldne laurbær ou « lauriers d'or des libraires ».

Œuvres

Série Les Enquêtes du département V

Vol. 1 - Miséricorde (da) (Kvinden i buret, 2007). Trad. de…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions