Livre
Anglais

The honeymoon

Justin Haythe (auteur)
Een jong echtpaar maakt een verlate huwelijksreis naar Venetie͏̈ waar ze zijn moeder en haar verloofde treffen.
Titre
The honeymoon
Auteur
Justin Haythe
Langue
Anglais
Éditeur
London: Picador, 2004
267 p.
ISBN
0-330-41988-9

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 3 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Een Amerikaanse jongeman, die als kind met zijn moeder langs Europese steden reisde omdat zij een kunstgids aan het schrijven was, ontmoet tijdens zijn studietijd in Londen een jonge vrouw met wie hij een liefdesrelatie krijgt. De twee gaan trouwen en krap een jaar na de huwelijksvoltrekking maken ze een verlate huwelijksreis naar Venetië, waar ze de moeder van de jongeman en haar nieuwe verloofde treffen. Wanneer het tot een onverwachte confrontatie tussen moeder en schoondochter komt, is een breuk tussen de twee echtelieden onafwendbaar. Met dit verhaal maakt de auteur, die eerder bekendheid verwierf als filmscenarioschrijver, zijn romandebuut. Hoewel Venetië als romantisch decor voor een tragisch liefdesverhaal niet de meest originele keuze is, maakt deze roman diepe indruk. Dat komt deels door de fraai uitgebalanceerde, bij vlagen suggestieve taal, maar wat bovenal raakt is de treffende wijze waarop de auteur gevoelens van menselijke ontgoocheling weet te verwoorden. Paperback met…Lire la suite

À propos de Justin Haythe

Justin Haythe, né le 16 septembre 1973 à Londres (Royaume-Uni), est un romancier, nouvelliste et scénariste américain.

Biographie

Filmographie

Scénariste

  • 2004 : L'Enlèvement
  • 2008 : Les Noces rebelles
  • 2013 : Infiltré
  • 2013 : Lone Ranger, naissance d'un héros
  • 2016 : A Cure for Life
  • 2018 : Red Sparrow
  • 2021 : The Serpent Queen

Producteur

  • 2013 : Infiltré
  • 2016 : A Cure for Life
  • 2018 : Bohemian Rhapsody

Récompenses et distinctions…En lire plus sur Wikipedia