Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Het champagnehuis

Kåre Halldén (auteur), Erica Weeda (traducteur)
Een Zweedse weduwnaar bezoekt een beroemd champagnehuis in Frankrijk. Daar wordt hij geconfronteerd met de dood van de beroemde proefmeester Anselme Guidot. Hij twijfelt aan het verhaal dat er over Guidots dood verteld wordt. Samen met diens kleindochter gaat hij op zoek naar de waarheid. De zoektocht voert hen terug naar de Tweede Wereldoorlog.
Titre
Het champagnehuis
Auteur
Kåre Halldén
Traducteur
Erica Weeda
Langue
Néerlandais
Langue originale
Suédois
Titre original
Champagneführern
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Q, 2013
368 p.
ISBN
9789021446554 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 48 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Tijdens de rondleiding in het chique champagnehuis Cloët-Décleaux raakt Harald Poppe de weg kwijt in het ondergrondse gangenstelsel. Als hij verderop geluid hoort, denkt hij zijn reisgenoten teruggevonden te hebben, maar tot zijn ontsteltenis vindt hij aan het einde van de gang een stervende oude man. Het is Anselme Guidot, de beroemdste keldermeester uit de hele streek. Als blijkt dat de man het slachtoffer is geworden van een cyanidevergiftiging, vermoedt de politie dat hij zelfmoord pleegde. Zijn kleindochter Isabelle is er echter rotsvast van overtuigd dat haar grootvader nooit zelfmoord zou plegen en ook de laatste woorden van Anselme doen iets anders vermoeden. Samen met Harald wil zij uitzoeken wat er echt gebeurd is. Gaandeweg wordt duidelijk dat er een verband is met gebeurtenissen uit de Tweede Wereldoorlog. Naarmate ze dichter bij de waarheid komen, lopen ze zelf ook groot gevaar.
Kåre Halldén is een wijnondernemer en culinair auteur. In 2012 ontving hij zelfs een prij…Lire la suite
De Zweedse Harald Poppe gaat mee op een wijnreis naar de Franse Champagne. Tijdens de rondleiding in een beroemde wijnkelder dwaalt hij van zijn reisgenoten af en vindt in een zijgang de stervende, oude, beroemde proefmeester Anselme Guidot. De politie houdt het op zelfmoord. Isabelle, Anselme’s kleindochter, gelooft dat niet. Als Harald samen met haar op zoek gaat naar de ware toedracht, verandert hun leven totaal door de heftige gebeurtenissen waarin ze verzeild raken. Er vallen meer doden en ze lopen zelf gevaar. Het spoor gaat terug naar de tijd van de Duitse bezetting begin jaren veertig. Gebeurtenissen uit die tijd moeten ten koste van alles geheim blijven. Vlot verteld verhaal dat zich afwisselend afspeelt in de huidige tijd en in de oorlogsjaren (cursief gedrukt). De geschiedenis van de champagneproductie is goed verwerkt, de personages zijn wat karikaturaal. Helaas is de ontknoping wat voorspelbaar, waardoor de spanning minder is. Desondanks een prima debuutroman van de Zweed…Lire la suite