Livre
Néerlandais

Liefdesbrieven aan Antwerpen

Karel Luyckx (auteur), Bart De Wever (auteur), Marc Andries (auteur)
Moeten we het nog op een briefje geven dat Antwerpenaars hun stad een warm hart toedragen? De meest vertederende liefdesverklaringen die de Scheldestad dubbel en dwars verdient, werden opgetekend door Karl Luyckx in het boek Liefdesbrieven aan Antwerpen. Van gouverneur tot stadstrommelaar en beiaardier, ieder schreef vanuit zijn/haar positie en levensopvatting een liefdesbrief aan de stad.
Titre
Liefdesbrieven aan Antwerpen / Karel Luyckx ; liefdesbrieven van Bart de Wever, Marc Andries, Gerolf Annemans ... [et al.]
Auteur
Karel Luyckx Bart De Wever 1970- Marc Andries Gerolf Annemans
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Kalmthout: Pelckmans, 2013 | Autres éditions
167 p. : ill.
ISBN
9789028974357 (paperback)
Placing suggestion
Antwerpen Antwerpen 987.2 (SISO) Vlaanderen ; Antwerpen (stad) (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 13 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Op vraag van journalist Karl Luyckx hebben een dertigtal autochtone en aangespoelde Antwerpenaren een liefdesverklaring voor hun stad, zeg maar voor hun ‘Koekenstad’ geschreven. Het lijstje geliefden is erg heterogeen op het vlak van afkomst, leeftijd en achtergrond, wat resulteert in een even grote diversiteit aan liefdesbrieven. Het is dan ook heel interessant om te lezen hoe elkeen zijn ‘opdracht’ heeft aangepakt. Een aantal auteurs zijn gekende namen uit al dan niet vervlogen tijden, zoals Cathy Berx, Bart De Wever, Bob Cools, Gerolf Annemans, Anke Van Dermeersch, Carl Huybrechts, Rik Coppens en Manu Ruys. Andere personen zoals Rita Gruloos (voorzitter Koninklijke Gidsenvereniging Antwerpen), Rudi Franssen (bewoner van de Seefhoek) of Willy Dupon (voorzitter van de E.S.A., de Europese Snorrenclub Antwerpen) zijn voor een niet-Antwerpenaar wellicht totaal niet gekend. Achteraan in het boek is wel een lijstje van de auteurs opgenomen, maar de beschrijving is nogal kort.
Een aan…Lire la suite

Suggestions