Livre
Néerlandais

Gruwelgeld

Karel Verleyen (auteur), Gunter Segers (dessinateur)
Als Doortje in een afgelegen schuur een tas met eurobiljetten vindt, gaat ze met haar vriendje Joeri op onderzoek uit. Vanaf ca. 10 jaar.
Titre
Gruwelgeld / Karel Verleyen ; [ill.] Gunter Segers
Auteur
Karel Verleyen
Dessinateur
Gunter Segers
Langue
Néerlandais
Éditeur
Waasmunster: Abimo, 2002
126 p. : ill.
ISBN
90-59320-53-0

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

'En toen kregen ze een kop koffie en een taai stuk koek'. Geen mediacircus met pers, televisie en toespraken, nee, koffie en een taaie koek. Daarmee eindigt het enerverende avontuur van Doortje, Joerie en de valsmunters. Stom toeval dat het allemaal zo gelopen is. Als Doortjes hond de boterham met worst niet had geroken zou de tas met vals geld onopgemerkt zijn gebleven. Als Joerie niet zulke stoere verhalen had verteld over zijn speurderscapaciteiten zou Doortje hem er niet hebben bijgehaald. En als Doortje haar huissleutel niet had verloren en als Joerie niet met vals geld een verrekijker had gekocht... Eigenlijk weten Doortje en Joerie niet goed wat ze met het geval aanmoeten. Voorlopig verbergen ze het geld onder het tuinhuisje, maar dan? Over dat 'dan' hoeven ze zich geen zorgen te maken, daar geven de boeven al gauw invulling aan als ze eenmaal weten in welke richting ze moeten zoeken. De huissleutel geeft de richting aan. De beide kinderen worden ontvoerd, gevangen gehouden, we…Lire la suite
Tijdens een wandeling moet Doortje, de hoofdpersoon uit dit boek, schuilen voor een onweersbui in een afgelegen schuurtje. Daar vindt ze een tas gevuld met stapels biljetten van vijfhonderd euro. Ze roept de hulp in van haar vriendje Joeri en samen proberen ze te achterhalen waar het geld vandaan komt. Dit spannend geschreven verhaal kent enkele wendingen die onvoorspelbaar zijn en die de verhaallijn ten goede komen. Het taalgebruik is eenvoudig en vlot leesbaar. De tekst is geïllustreerd met zwartwittekeningen in een kader die de sfeer oproepen van striptekeningen. Een detectiveverhaal voor deze leeftijdsgroep schrijven is niet eenvoudig maar met een gezonde dosis spanning is het deze auteur zeker gelukt. Vanaf ca. 10 jaar.

Suggestions