Livre
Néerlandais

Dochter van het moeras

Karen Dionne (auteur), Lia Belt (traducteur)
Een man ontvoert een meisje en houdt haar meer dan 14 jaar gevangen in een onherbergzaam gebied in Amerika. Samen krijgen ze een dochter die haar vader adoreert maar langzaam ontdekt wat zijn ware aard is.
Titre
Dochter van het moeras
Auteur
Karen Dionne
Traducteur
Lia Belt
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The Marsh King's daughter
Éditeur
Utrecht: De Fontein, 2018-() | Autres éditions
302 p.

Plusieurs formats:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Helena groeit op met haar ouders in een afgelegen moerasgebied in Michigan. Haar vader leert haar alles over de natuur, jagen, spoorzoeken en overleven in de wildernis. Helena adoreert haar vader en zou alles voor hem doen. Maar als ze ouder wordt en in de puberteit terecht komt, zet ze toch wat vraagtekens bij zijn gedrag en handelen. Zeker als hij Helena’s moeder om het minst zwaar mishandelt. Wat Helena niet weet, is dat vader haar moeder op twaalfjarige leeftijd ontvoerde en sindsdien gevangen houdt in het uitgestrekte moeras. En dat haar moeder al jarenlang zoekt naar een kans om te ontsnappen. Knap en meelevend geschreven, langzaam verdwijnt je sympathie voor de vaderfiguur en verandert in kokende woede. Een mooie combinatie van hoofdstukken uit het verleden en heden. Het cliché is hier werkelijkheid: spannend vanaf de eerste bladzijdes. Een boek om in één ruk uit te lezen. De auteur heeft haar sporen ruimschoots verdiend met eerdere thrillers en deze titel is een pareltje aan h…Lire la suite

À propos de Karen Dionne

CC BY-SA 4.0 - Image by Robert Bruce

Karen Dionne, née en 1953 à Akron en Ohio, est une femme de lettres américaine, auteure de roman policier.

Biographie

En 2008, Karen Dionne publie son premier roman, Freezing Point. En 2017, elle fait paraître La Fille du roi des marais (The Marsh King’s Daughter) avec lequel elle est lauréate du prix Barry 2018 du meilleur roman.

Œuvre

Romans

  • Freezing Point (2008)
  • Boiling Point (2010)
  • The Killing (2014)
  • The Marsh King’s Daughter (2017)
    • La Fille du roi des marais, Éditions Jean-Claude Lattès (2018) (ISBN 978-2-7096-5921-5)
  • The Wicked Sister (2020)

Nouvelle