Braille
Néerlandais

Geworteld in het kwaad

Karen Dionne (auteur), Lia Belt (traducteur)
Een jonge vrouw zit al jaren in een psychiatrische inrichting omdat ze denkt dat ze als kind haar moeder heeft vermoord, maar als haar herinneringen terugkomen, begint ze zich af te vragen of dat wel klopt.
Titre
Geworteld in het kwaad
Auteur
Karen Dionne
Traducteur
Lia Belt
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Distributor
Brussel: Luisterpunt, 2020
14 banden
Éditeur original
De Fontein
Note
Gemaakt in Nederland

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Rachel is een jonge vrouw die ervan overtuigd is dat zij als 11-jarig meisje haar moeder heeft doodgeschoten, maar niemand gelooft haar. Hierdoor zit ze vrijwillig al 15 jaar in een psychiatrische inrichting. Totdat ze het politierapport leest en erachter komt dat ze dit niet gedaan kan hebben. Maar waarom is het beeld in haar hoofd zo overtuigend? Ze besluit om terug te gaan naar het huis waar het allemaal is gebeurd. Haar goede vriend Trevor brengt haar naar de afgelegen blokhut waar ze is opgegroeid. Rachel hoopt dat haar herinneringen weer terugkomen. Dan blijkt dat haar leven in gevaar is. Als lezer leer je haar karakter steeds beter kennen en de spanning loopt op. Het boek bevat twee verhaallijnen: het verhaal van Rachel en het verhaal van haar moeder Jenny dat zich in het verleden afspeelt. Het leest vlot en makkelijk weg, met prachtige omschrijvingen van de natuur op de plek waar Rachel is opgegroeid. Ook komt haar speciale band met dieren mooi naar voren. Wel is het einde vri…Lire la suite

À propos de Karen Dionne

CC BY-SA 4.0 - Image by Robert Bruce

Karen Dionne, née en 1953 à Akron en Ohio, est une femme de lettres américaine, auteure de roman policier.

Biographie

En 2008, Karen Dionne publie son premier roman, Freezing Point. En 2017, elle fait paraître La Fille du roi des marais (The Marsh King’s Daughter) avec lequel elle est lauréate du prix Barry 2018 du meilleur roman.

Œuvre

Romans

  • Freezing Point (2008)
  • Boiling Point (2010)
  • The Killing (2014)
  • The Marsh King’s Daughter (2017)
    • La Fille du roi des marais, Éditions Jean-Claude Lattès (2018) (ISBN 978-2-7096-5921-5)
  • The Wicked Sister (2020)

Nouvelle