Livre
Anglais

The falcons of fire and ice

Karen Maitland (auteur)
Het leven van de dochter van een Portugese valkenier neemt in de 16e eeuw een andere wending wanneer haar vader plotseling wordt beschuldigd van ketterij en moord op twee valken van de koning en zij in IJsland op zoek gaat naar nieuwe.
Titre
The falcons of fire and ice
Auteur
Karen Maitland
Langue
Anglais
Édition
1
Éditeur
London: Joseph, 2012
498 p.
ISBN
9780718156374 (paperback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 1 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Historische roman van een Britse auteur die al diverse malen heeft bewezen veel verstand te hebben van geschiedenis en die deze kennis weet om te zetten in meeslepende en ongemeen spannende avonturenromans. Deze roman speelt zich af in de Middeleeuwen, deels in Portugal en deels op IJsland. Wegens de terreur van de Inquisitie zien een jonge Portugese vrouw en man zich genoodzaakt af te reizen naar het barre Noorden op zoek naar kostbare giervalken. Maitland weet de gruwelen van de Inquisitie perfect te combineren met de IJslandse sagen en legenden. Daarmee schept ze een bijzonder duistere en angstaanjagende sfeer waarin haar hoofdpersonen van de ene spanning in de andere belanden. Wanneer je eenmaal in het verhaal zit, kun je het haast niet meer wegleggen; je wilt weten hoe het verder gaat. Slim ook dat Maitland lang in het midden laat wie de slechterik is en wie of wat Eydis op IJsland is. Het verhaal kent een open einde. Voorin is een lijst personages opgenomen; achterin aantekening…Lire la suite

À propos de Karen Maitland

Karen Maitland, née en 1956 au Royaume-Uni, est une écrivain britannique, spécialisée dans le roman policier et le roman policier historique.

Biographie

Elle fait des études universitaires et obtient un baccalauréat spécialisé en communication, puis un doctorat en psycholinguistique.

Elle se lance en littérature en 1996 avec la parution de son premier roman The White Room.

En 2010, elle écrit en collaboration un premier roman policier historique qui se déroule au Moyen Âge.

Œuvre

Romans

Série Medieval Murderers