Livre
Anglais

The vanishing witch

Karen Maitland (auteur)
Ten tijde van de Engelse Boerenopstand in 1381 in Lincoln (Engeland) adviseert een handelaar in wol een weduwe verkeerd waardoor zij veel geld verliest.
Titre
The vanishing witch
Auteur
Karen Maitland
Langue
Anglais
Édition
1
Éditeur
London: Headline review, 2014
497 p.
ISBN
9781472215017 (paperback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 4 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Ten tijde van de Engelse Boerenopstand in 1381, in Lincoln, Engeland ontmoet Robert of Bassingham, een welvarende handelaar in wol, de weduwe Catlin, en adviseert haar geld te investeren dat ze vervolgens verliest. Nadat de vrouw van Robert overlijdt, trouwt hij met Catlin. Er zijn meer personages in het verhaal, allemaal gelinkt aan Robert, onder wie een geest. In een tijd waarin bijgeloof en sociale onrust aan de orde van de dag zijn, komt er steeds meer druk te staan op Roberts handel, maar ook op zijn gezin. Met achtergrondinformatie achter in het boek, regels folklore waar elk hoofdstuk mee start en kleurrijke beschrijvingen van het middeleeuwse leven, is het een verhaal dat sterk in de tijd is geplaatst. Het is een zeer onderhoudende roman, met goede spanningsopbouw, waarbij de lezer meer dan eens op het verkeerde been wordt gezet. De auteur schreef vier eerdere romans, of eigenlijk thrillers, gesitueerd in de middeleeuwen. Ook maakt ze deel uit van een groep schrijvers, de Medi…Lire la suite

À propos de Karen Maitland

Karen Maitland, née en 1956 au Royaume-Uni, est une écrivain britannique, spécialisée dans le roman policier et le roman policier historique.

Biographie

Elle fait des études universitaires et obtient un baccalauréat spécialisé en communication, puis un doctorat en psycholinguistique.

Elle se lance en littérature en 1996 avec la parution de son premier roman The White Room.

En 2010, elle écrit en collaboration un premier roman policier historique qui se déroule au Moyen Âge.

Œuvre

Romans

Série Medieval Murderers