Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Bliksem in de bergen

Karen Van Holst Pellekaan (auteur), Els Van Egeraat (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
Mees (9) is met zijn vader in de Andes in Peru. Als zijn Peruaanse vriend na een ruzie verdwijnt, gaat Mees hem in de bergen zoeken. Vanaf ca. 9 jaar.
Sujet
Peru, Vriendschap
Niveau de lecture
AVI 8, AVI E5
Titre
Bliksem in de bergen
Auteur
Karen Van Holst Pellekaan
Dessinateur
Els Van Egeraat
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Leopold, 2011
90 p. : ill.
ISBN
9789025857738 (hardback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De reeks 'Rugzakavontuur' bestaat uit avonturenboeken waaraan reeds heel wat bekende auteurs meewerkten, zoals Anna Woltz, Niels Rood, Rindert Kromhout, Anna van Praag, en Lydia Rood. In Bliksem in de bergen gaat Mees met zijn vader op reis naar de Andes in Peru. Zijn vader maakt een reportage over het Niños-restaurant, een restaurant waar arme straatkinderen kunnen eten. Mees voelt zich niet erg op zijn gemak tussen al die hongerige kinderen. Maar wanneer hij zijn bord eten aan Amilcar, de jongen naast hem, geeft, maakt hij een vriend, want ‘alleen een vriend geeft zijn eten weg,’ besluit Amilcar. Amilcar leert Mees slingeren. Dat avontuur eindigt in een ruzie en Mees' nieuwe vriend verdwijnt. De volgende dagen is er geen spoor van Amilcar en Mees trekt de bergen in om hem te zoeken.Karen Van Holst Pellekaan gebruikt een eenvoudige taal met levendige dialogen die het verhaal vaart geven – soms te veel vaart, want op dit punt in het verhaal gaat alles plots wel heel snel. Mees …Lire la suite
De 9-jarige Mees is met zijn vader op reis in de Andes in Peru, omdat zijn vader daar een reportage maakt over een restaurant voor kinderen dat opgezet is door een Nederlandse vrouw. Al snel sluit hij vriendschap met Amilcar, een jongen uit de bergen die heel goed stenen kan slingeren. Als Amilcar na een ruzie plotseling verdwijnt, gaat Mees hem in de bergen zoeken. Een spannend jongensverhaal, vlot verteld met veel dialogen en een berggeest ‘El suspiro’ in een duistere bijrol. De auteur schreef deze uitgave in de serie ‘Rugzakavontuur’, niet te dikke kinderboeken voor op vakantie van uiteenlopende schrijvers als Rindert Kromhout, Hans Kuyper en Lydia Rood. Op de website staan bij elk deel van deze serie leuke vakantietips, die ook achter in elke uitgave staan. Bij dit boek vind je tips voor wandelen en kamperen in de bergen. De grappige zwart-witte aquareltekeningen illustreren het verhaal. Achterin staat informatie over het project van de Nederlandse vrouw. Vanaf ca. 9 jaar.

Suggestions