Nadat een peuter van een balkon van een hotel is gevallen, geven zijn pas gescheiden ouders elkaar de schuld; inspecteur Sejer wacht tot de bom bij de schuldige zal barsten.
Titre
De verduistering
Auteur
Karin Fossum
Traducteur
Sofie Maertens Michiel Vanhee
Langue
Néerlandais
Langue originale
Norvégien
Titre original
Formorkelsen
Éditeur
Amsterdam: Boekerij, © 2020
380 p.
ISBN
9789022588222 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 350 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Nadat peuter Elias van het balkon van een hotel in een stadje ten westen van Oslo is gevallen, geven zijn net gescheiden ouders Sylvi en Miele elkaar de schuld van dat hij/zij hem heeft vermoord. Inspecteur Konrad Sejer neemt een afwachtende houding aan omdat hij ervan uitgaat dat bij de schuldige ooit de bom zal barsten. Na een nieuwe baby voor de Noorse moeder en het voorgenomen vertrek van de Servische vader hebben beiden zichzelf zo gek gemaakt, dat dit ook gebeurt, en is de ontknoping toch verrassend. De lezer leest mee in de hoofden van de ouders en Sejer heeft eigenlijk niet veel meer te doen dan afwachten. De gedachten van de Serviër zijn in eenvoudige taal verwoord. Spannende psychologische thriller in drie gedeelten over (verloren) kinderen, het anders zijn van buitenlanders en hoe mensen zichzelf volkomen gek kunnen maken. De auteur is veel gelauwerd, ook met delen uit deze inmiddels 13-delige reeks rond Sejer (wordt bekend verondersteld, want niet geïntroduceerd). Het woor…Lire la suite

À propos de Karin Fossum

CC BY-SA 3.0 - Image by TimDuncan

Karin Fossum, née le 6 novembre 1954 à Sandefjord dans le sud de la Norvège, est une écrivaine norvégienne.

Biographie

Elle a débuté par la poésie. Son premier recueil de poésie lui a valu le prix des débutants Tarjei Vesaas (en) en 1974. En 1995, elle se lance dans le roman policier et devient une référence dans le genre. Dans son pays, on la surnomme « la reine du crime » ; ses romans remportent toujours un vif succès et lui valent de nombreuses récompenses. Plusieurs de ses romans ont été adaptés au cinéma ou à la télévision. Elle vit avec ses deux filles à Tyrifjorden dans la région d'Oslo.

Œuvre

En lire plus sur Wikipedia

Suggestions