Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Fikkie!

Karla Stoefs (auteur), Riske Lemmens (dessinateur)
Tuur (bijna 9) heeft twee grote wensen voor zijn verjaardag: een brief van papa en een hond. Maar mama wil geen hond. Dan verzint Tuur Fikkie, de onzichtbare hond. Vanaf ca. 8 jaar.
Titre
Fikkie!
Auteur
Karla Stoefs
Dessinateur
Riske Lemmens
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Leuven: Davidsfonds/Infodok, 2010
72 p. : ill.
ISBN
9789059083400 (hardback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 200 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Tuur is bijna jarig en wil graag een hond. Hun kleine huis na de scheiding van zijn ouders maakt dat onmogelijk. Fikkie, de onzichtbare hond, kan overal mee naar toe en geeft geen problemen. Naarmate zijn verjaardag nadert, wordt Tuur steeds meer gespannen. Hij mist zijn vriendin Lucca en zijn vader. Zal de beloofde post wel komen? Een echte hond missen en je vader is niet eenvoudig. Compensatie vindt hij in de onzichtbare hond. De tekst is in kleine letters gezet met weinig wit op een pagina. Hoofdstuktitels in sierlijke, maar slecht leesbare letters. Het taalgebruik is vrij moeilijk, waardoor het leesniveau niet in goede verhouding staat tot de belevingswereld van een bijna 9-jarige. Zwart-witte, weinig gedetailleerde paginagrote prenten in gemengde techniek. Zelf lezen voor goede lezers vanaf ca. 8 jaar.

Fikkie

Tuur is binnenkort jarig. Hij wordt negen en hij weet al wat hij als cadeau wil: een hond. Maar mama ziet dat helemaal niet zitten: veel te veel werk en er is bovendien geen plaats voor een hond. Tuur en mama zijn onlangs verhuisd sinds papa hen heeft verlaten. Van papa hoopt Tuur een verjaardagskaart te krijgen, maar weet papa het nieuwe adres wel? Wanneer mama voet bij stuk houdt en er geen hond in huis komt, neemt Tuur dan maar een onzichtbare hond: Fikkie! Tuur gaat ver in zijn fantasie: hij geeft Fikkie eten, doet hem in bad, gaat met hem wandelen. Mama speelt het spel mee. Nu heeft Tuur een afspraakje met zijn vriendinnetje Lucca, waar hij stiekem verliefd op is. Zou hij Fikkie dan ook menemen? Tijdens dit afspraakje raakt hij Fikkie uit het oog. Fikkie is kwijt. Tuur kan niet slapen van verdriet. Gelukkig komt een vriendelijke dame aanbellen en ze brengt Fikkie terug. Heel grappig hoe de mama dit spelletje blijft meespelen. Wanneeer de nieuwe vaas sneuvelt, is ook dat Fikkies s…Lire la suite