Livre
Néerlandais

Dag 21

Kass Morgan (auteur), Merel Leene (traducteur)
Dans la série:
De 100; 2
Public cible:
15 ans et plus
Een aantal van de honderd jonge kolonisten krijgt mysterieuze ziekteverschijnselen. Ze moeten samenwerken tegen een nieuwe vijand, maar er lijkt een verrader in hun midden te zijn. Vanaf ca. 15 jaar.
Titre
Dag 21
Auteur
Kass Morgan
Traducteur
Merel Leene
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Day 21
Titre parallèle
Dag eenentwintig
Édition
1
Éditeur
Alkmaar: Blossom, 2014
288 p.
ISBN
9789020679793 (hardback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 150 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

In dit vervolg op 'De 100'* zijn de honderd jongeren drie weken op aarde. Echt gemakkelijk is het daar niet. De voorraad eten raakt op en een aantal van hen wordt ziek. Komt dat door straling? En er moet worden samengewerkt; om te overleven en om zich te weren tegen de aanvallen van buitenaf. Want er blijkt nog leven te zijn op aarde na de grote Catastrofe. Het verhaal op aarde wordt beurtelings verteld door Wells, Clarke en Bellamy. Glass, die is achtergebleven op het ruimteschip, vertelt wat daar gebeurt. Wells probeert de groep bij elkaar te houden, terwijl Clarke op zoek gaat naar kolonisten die met een eerdere vlucht zijn gekomen. Bellamy probeert zijn ontvoerde zusje te redden en Glass wil Luke niet achterlaten op het ruimteschip waar de zuurstof opraakt. Elk hoofdstuk eindigt met een cliffhanger. Een spannend verhaal met een einde dat een vervolg doet vermoeden. Het verhaal leest door de vele flashbacks, cliffhangers en dialogen als een trein. De gelijknamige tv-serie is gebase…Lire la suite

À propos de Kass Morgan

CC BY 3.0 - Image by Whyilovethisbook

Kass Morgan, de son vrai nom Mallory Kass, née le 21 juillet 1984 à New York, aux États-Unis, est une romancière américaine. Elle publie pour la première fois en 2013 le premier tome d'une série dystopique, Les 100, qui est adaptée en série télévisée pour sept saisons par Jason Rothenberg.

Elle est titulaire d'une licence de l'université Brown et d'un master de l'université d'Oxford. Elle travaille actuellement en tant qu'éditrice à Scholastic et vit à Brooklyn, New York.

Œuvres

Série Les 100

  1. Les 100, Robert Laffont, coll. « R », 2014 ((en) En lire plus sur Wikipedia