Livre
Néerlandais

De 100

Kass Morgan (auteur), Merel Leene (traducteur)
Dans la série:
De 100; 1
Public cible:
15 ans et plus
Eeuwen geleden is de aarde vergiftigd tijdens de Catastrofe. Honderd jonge gevangenen worden teruggestuurd naar de aarde, om te kijken of de planeet weer bewoonbaar is.
Titre
De 100
Auteur
Kass Morgan
Traducteur
Merel Leene
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The 100
Titre parallèle
De honderd
Éditeur
[Alkmaar]: Blossom Books, [2018] | Autres éditions
302 p.
Note
Gebaseerd op de gelijknamige tv-serie
ISBN
9789463492171 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 150 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De 100 is de debuutroman van Kass Morgan. Het verhaal situeert zich in een post-apocalyptische wereld. Na een enorme ramp is het restantje menselijke overlevenden gevlucht op een gigantisch ruimteschip dat rond de aarde blijft cirkelen. Honderden jaren later zijn deze in drie groepen ingedeeld, de rijke opperklasse, de middenklasse en de armoedzaaiers, die elk in hun eigen gebied leven op het schip. Aangezien er constant allerlei tekorten heersen, ook aan zuurstof, regeert het regime met ijzeren vuist. De kleinste misdaad wordt meteen bestraft met de dood, tenzij de crimineel minderjarig is; kinderen worden opgesloten tot hun achttiende verjaardag zodat de executie dan kan plaatsvinden. Op een dag besluit het regime honderd van deze delinquenten naar de aarde te sturen zodat zij als proefdieren kunnen testen of deze al weer bewoonbaar is. Hier start ons verhaal. We volgen vier tieners, Clarke, Glass, Wells en Bellamy, die deel uitmaken van de selectie. De hoofdstukken worden af…Lire la suite
In de toekomst leven mensen in ruimteschepen boven een door de Catastrofe vergiftigde aarde. Eeuwen na deze gebeurtenis besluit De Raad om 100 jeugddelinquenten naar de aarde te sturen om uit te vinden of deze inmiddels weer bewoonbaar is. Binnen dit originele gegeven volgen we enkele van de 100 in hun belevenissen op aarde en, in flashbacks, de reden dat ze veroordeeld zijn. In het geval van de hoofdpersonen gaat het daarbij om vrij milde vergrijpen of eigenlijke onschuld. Dat maakt de karakters misschien aimabel, maar wel een beetje zwak. De andere criminelen komen amper aan bod, waardoor een echte dreiging of machtsverhouding ontbreekt. Het had allemaal best iets rauwer gekund. Dat neemt niet weg dat dit een heel prettig leesbaar sciencefiction-avontuur is. Het einde is heel abrupt. Het boek is geschikt voor een bredere doelgroep, getuige alleen al de namen van twee van de hoofdpersonen, die een ode aan schrijvers uit het genre zijn. Kleine druk, maar ruime interlinie. Er zijn al m…Lire la suite

À propos de Kass Morgan

CC BY 3.0 - Image by Whyilovethisbook

Kass Morgan, de son vrai nom Mallory Kass, née le 21 juillet 1984 à New York, aux États-Unis, est une romancière américaine. Elle publie pour la première fois en 2013 le premier tome d'une série dystopique, Les 100, qui est adaptée en série télévisée pour sept saisons par Jason Rothenberg.

Elle est titulaire d'une licence de l'université Brown et d'un master de l'université d'Oxford. Elle travaille actuellement en tant qu'éditrice à Scholastic et vit à Brooklyn, New York.

Œuvres

Série Les 100

  1. Les 100, Robert Laffont, coll. « R », 2014 ((en) En lire plus sur Wikipedia