Livre
Néerlandais

Thuis

Kass Morgan (auteur), Merel Leene (traducteur)
Dans la série:
De 100; 3
Public cible:
15 ans et plus
De 100 beginnen langzaam te wennen aan hun leven op aarde. Maar alles wat ze zo zorgvuldig hebben opgebouwd, dreigt geruïneerd te worden als de rest van de Kolonie terugkeert uit de ruimte. Vanaf ca. 15 jaar.
Titre
Thuis
Auteur
Kass Morgan
Traducteur
Merel Leene
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Homecoming
Éditeur
[Alkmaar]: Blossom Books, [2018] | Autres éditions
303 p.
Note
Gebaseerd op de gelijknamige tv-serie
ISBN
9789463492195 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Derde en laatste deel van een serie sciencefictionverhalen over 'De 100'*, een groep jeugddelinquenten die naar de aarde is gestuurd om uit te zoeken of deze inmiddels weer bewoonbaar is. Sinds de Catastrofe, een nucleaire ramp, leeft de mensheid in een ruimteschip, maar door de groeiende populatie zijn de voorraden in de ruimtekolonie opgeraakt; de jonge delinquenten is als tegenprestatie voor hun verkenningstocht gratie beloofd. In dit slotdeel landt ook de rest van de kolonie op aarde. Het verhaal spitst zich toe op het machtsconflict tussen Wells, die zich als de natuurlijke leider van De 100 heeft ontpopt, en Rhodes, vicekanselier van de kolonie. Deze wil op aarde dezelfde strenge regels doorvoeren als in het ruimteschip. Door de nadruk op relaties en de bespiegelingen daarover zal de trilogie vooral vrouwelijke lezers aanspreken. Kleine druk, ruime interlinie. De omslagillustratie (figuren in silhouet) sluit aan bij die van de eerste twee delen. Het basisgegeven van De 100 diend…Lire la suite

À propos de Kass Morgan

CC BY 3.0 - Image by Whyilovethisbook

Kass Morgan, de son vrai nom Mallory Kass, née le 21 juillet 1984 à New York, aux États-Unis, est une romancière américaine. Elle publie pour la première fois en 2013 le premier tome d'une série dystopique, Les 100, qui est adaptée en série télévisée pour sept saisons par Jason Rothenberg.

Elle est titulaire d'une licence de l'université Brown et d'un master de l'université d'Oxford. Elle travaille actuellement en tant qu'éditrice à Scholastic et vit à Brooklyn, New York.

Œuvres

Série Les 100

  1. Les 100, Robert Laffont, coll. « R », 2014 ((en) En lire plus sur Wikipedia