Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Prinses Platzak

Kate Brian (auteur)

Prinses Platzak

Dans la série:
Public cible:
12-14 ans et plus
Als de arme Julia en de rijke prinses Carina besluiten een dag van identiteit te ruilen, loopt alles anders dan ze hadden gepland.
Titre
Prinses Platzak
Auteur
Kate Brian
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The princess and the pauper
Éditeur
Haarlem: Gottmer, 2004 | Autres éditions
239 p.
ISBN
90-257-3837-0

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Julia (16) kan met een studiebeurs net haar dure eliteschool in Los Angeles betalen. Geen merkkleding enz. en thuis is het ook armoe troef. Zij blijkt als twee druppels water te lijken op Carina, een rijke, overbeschermde prinses, die tijdens haar koninklijk bezoek aan Los Angeles de ‘babe’ wil zijn van Ribbit, een popster. Als Julia en Carina elkaar bij toeval treffen, is daar de oplossing voor hun problemen: wisselen van identiteit. Julia krijgt geld van Carina en Carina Julia’s vrije leven. Langer dan gepland ervaren zij alle vóór- en nadelen van elkaars bestaan! Een klassiek gegeven dat hier eigentijds is uitgewerkt. Per hoofdstuk wisselt het perspectief tussen Julia en Carina; er is voorkennis nodig van de popscene, filmsterren, enz.. Een beetje stijf taalgebruik, maar toch lekkere puberlectuur voor lezers vanaf ca. 13 jaar. Aantrekkelijk omslag.

Prinses Platzak

Carina is de prinses van Vineland. Ze heeft alles wat ze begeert. Ze heeft wel een enorm gebrek aan privacy want ze wordt steeds omringd door een persoonlijke lijfwacht, chauffeur en kamermeisje. Ze heeft er veel geld voor over om eens een dagje een anoniem meisje te zijn. Als bij wonder ontmoet ze bij een bezoek aan een school in L.A. Julia die als twee druppels water op haar lijkt. Julia en haar moeder leven op een klein appartementje in L.A. en ze hebben het niet breed. Julia is dus niet moeilijk te overhalen om voor tienduizend dollar één dagje prinses te spelen. Op die manier kan Carina naar een rockconcert om haar chatvriend Ribbit te ontmoeten. Julia moet dan wel het bal op de ambassade bijwonen. Ze krijgt voor het bal één opdracht nl. Marcus, Carina's mogelijke verloofde, zoveel mogelijk te ontwijken. Maar Julia is op slag verliefd op hem en dit is wederzijds want Markus vindt dat Carina veranderd is. En Carina die bevindt zich op de snelweg en raakt onmogelijk op tijd teru…Lire la suite

À propos de Kate Brian

Kate Brian, nom de plume de Kieran Scott, née le 11 mars 1974 à Montvale dans le New Jersey, est une auteure américaine, surtout connue pour son travail dans la chick lit, littérature pour jeunes adultes. Parmi ses livres les plus connus, écrits sous Kate Brian, il y a : Une princesse peut en cacher une autre, Lucky T, Pourrie gâtée, Mélanie et les 7 frères McGowan ainsi que, le plus célèbre, Campus (Private).

Les livres publiés sous le nom de Scott comprennent Elle est donc morte pour nous, J'étais une cheerleader non blonde, Les brunes ripostent, Une pom-pom girl non blonde amoureuse, et L'aimant connaisseur.

Biographie

Kieran Scott est originaire de Montvale dans le New Jersey. Elle a grandi dans le comté de Bergen. Elle est diplômée de Pascack Hill…En lire plus sur Wikipedia