Daisy
Néerlandais

Bobbi Bolhuis, redder in nood

Kate DiCamillo (auteur), Esther Ottens (traducteur), Rita Waeytens (narrateur)
Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
Bobbi het varken woont bij meneer en mevrouw Bolhuis. Op een dag zakt hun grote bed door de vloer. Bobbi rent naar buiten. Haalt ze hulp? Of zet ze de buurt op stelten?
Sujet
Helpen
Titre
Bobbi Bolhuis, redder in nood
Auteur
Kate DiCamillo
Traducteur
Esther Ottens
Narrateur
Rita Waeytens  (inlezer)
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Mercy Watson, to the rescue!
Distributor
Brussel: Luisterpunt, 2016 | Autres éditions
1 cd
Durée
0:19
Éditeur original
Em. Querido's Kinderboeken Uitgeverij
Note
Stem: Vrouw Vlaamse stem

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Bobbi, het varken van meneer en mevrouw Bolhuis, is een echt huisvarken. Zij slaapt zelfs bij hen in bed. Op een nacht zakt het bed in een gat in de vloer en gaat Bobbi ervandoor. Het echtpaar denkt dat Bobbi hulp gaat halen, maar zij is vooral geïnteresseerd in geroosterd brood met boter en ook in de suikerkoekjes van de buren. Bobbi zet de buurt op stelten en zorgt er op een onverwachte manier voor dat alles toch goed komt. Dit is een laagdrempelig verhaal over een dartel, ondeugend varkentje en naïeve volwassenen die haar dolgraag zien. De komische situaties, de verrassende wendingen en de grappige vertelstijl maken dit tot een vrolijk en ietwat gek verhaal. Het boek behoort tot de serie ‘Tijgerlezen’*, waarin plezier in lezen voorop staat. Er is een ruime bladspiegel met eenvoudige zinnen in een vrij groot lettertype. De talrijke, kleine kleurentekeningen zijn licht karikaturaal en bijzonder grappig. Leesplezier voor jonge lezers vanaf ca. 7 jaar.

À propos de Kate DiCamillo

CC BY-SA 4.0 - Image by Fuzheado

Katrina Elizabeth DiCamillo, dite Kate DiCamillo, née le 15 mars 1964 à Philadelphie (Pennsylvanie, États-Unis) est une auteure américaine de livres jeunesse. Elle a reçu la Médaille Newbery pour deux de ses ouvrages, La Quête des Despereaux publié en 2004 et pour Flora et Ulysse publié en 2013. Elle est surtout connue par sa série de romans de premières lectures, Mercy Watson, illustrée par Chris Van Dusen.

Enfance

Enfant, Kate DiCamillo souffrait d'une pneumonie chronique, ce qui poussa sa mère à faire déménager toute la famille en Floride lorsqu’elle avait 5 ans. Diplômée en anglais en 1987 de l'Université de Floride à Gainesville, elle déménage à Minneapolis, Minnesota en 1993 où elle commença à travailler dans un entrepôt de livres. Son premier roman, Winn-Dixie fut publié en 2000 p…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions