Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:
Een jonge Russische pianiste valt begin 20e eeuw in de smaak bij een aantrekkelijke Deen, terwijl haar ouders willen dat zij een verstandshuwelijk met een aristocraat sluit.
Titre
Bloeiende mimosa
Auteur
Kate Furnivall
Traducteur
Annet Mons
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The jewel of St Petersburg
Édition
2
Éditeur
Antwerpen: Het Spectrum, 2013 | Autres éditions
512 p.
ISBN
9789000320103 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 150 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Bloeiende mimosa is een erg meeslepend, boeiend en vlot geschreven verhaal, dat begint met het einde van een tijdperk, een tijdperk waarin de Romanovs regeerden over Rusland en slechts enkele adellijke families alle rijkdom en macht in handen hadden. De overgrote meerderheid van de bevolking was straatarm en kon nauwelijks van de ene koude winter naar de volgende overleven. Het is 1910, en de tijd is rijp voor revolutie. Er broeit verzet. Het is tijdens de zomer van dit jaar dat hoofdpersonage Valentina Ivanova, de dochter van een minister van het kabinet van de tsaar, volwassen wordt. In deze periode is niemand veilig en er zijn constante bedreigingen. Het noodlot slaat toe wanneer de bolsjewieken een bom in het huis van Valentina’s familie laten ontploffen en Valentina’s zusje Katya verlamd geraakt. Deze aanslag op haar familie is zeer schokkend en hierdoor wordt Valentina geïnspireerd om een opleiding tot verpleegster te volgen.
Valentina is mooi, vriendelijk, en wordt…Lire la suite
Valentina Ivanova (17), dochter van de Russische minister van financiën, is een begaafd pianiste die soms zelfs optreedt voor tsaar Nicolaas II. Nadat haar zusje in 1910 door een bomaanslag van revolutionairen op hun landhuis verlamd is geraakt, verzorgt ze haar en wil ze verpleegster worden. Haar vader verbiedt dat: hij wil dat ze trouwt met de zoon van een graaf om zo zijn financiële problemen op te lossen. Valentina wil niet trouwen en wordt verliefd op de Deense ingenieur Jens Friis. Als ze samen in 1911 een bomaanslag van revolutionairen overleven, slaat de vonk over. Maar haar vader gaat failliet als ze niet trouwt met kapitein Tsjernov. De Russisch-Engelse auteur verwerkt haar Russische erfenis in haar romans, waarvan dit de vierde is. In het goedvertelde, boeiende verhaal gebeurt veel, zowel op politiek-sociaal gebied, als in de liefde. In een uitstekend plot wordt een genuanceerd beeld gegeven van de verwende aristocratie en de onderdrukte arbeiders en boeren. Prettig leesbar…Lire la suite