Livre
Néerlandais

Slangenkoorts

Kate Kriske (auteur)

Slangenkoorts

Dans la série:
Public cible:
12-14 ans et plus
Genre:
Groot-Brittannië wordt overspoeld door een nieuwe partydrug die extreem giftig blijkt te zijn. Als er doden vallen, wordt het SPAT-team ingezet om de herkomst van de drug te achterhalen. Vanaf ca. 13 jaar.
Sujet
Spioneren
Titre
Slangenkoorts
Auteur
Kate Kriske
Langue
Néerlandais
Éditeur
Kalmthout: Van Halewyck, 2018
221 p.
ISBN
9789461318039 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Derde deel (los te lezen door de voorafgaande informatie) van de serie 'Vic Falls Missions'* over een zeer geheim team van jongeren met bijzondere talenten én beperkingen (SPAT, special abilities team), met hun basis in London, onder een hypermoderne middelbare school. De serie staat in een lange traditie van series over jongeren die spannende avonturen beleven (Bob Evers, Alex Rider, Bodyguard). In dit deel beleven de jongeren weer spannende avonturen in een periode van een maand, in zowel Engeland als op Borneo. Zij moeten zien te voorkomen dat een nieuwe drug (Eeuwige Slang) nog meer dodelijke slachtoffers maakt. De doelgroep is even oud als de jongeren van het team (ca. 13 t/m 18 jaar). Het verhaal bevat spanning, humor, talenten van jongeren met beperkingen, vriendschap, actie en gadgets. Dit alles in dertig korte hoofdstukken die vlot leesbaar zijn, en technisch wat uitdagend. Er zijn veel verhaallijnen, maar de personages worden weinig uitgediept. Vanaf ca. 13 jaar.

Slangenkoorts

Dit is het derde deel van een schrijversduo onder het pseudoniem Kate Kriske van de Vic Falls missions. Dit deel zou je los kunnen lezen omwille van de vele herhalingen en uitleg die de lezer krijgt. Een meerwaarde is dit niet echt, want het maakt het allemaal nog ingewikkelder.In dit derde deel gaat het hoofdverhaal over de vraag waar die merkwaardige drug: 'Eeuwige Slang' vandaan komt. Victoria krijgt hier de hoofdrol om in een speciaal jongerenkamp dit te gaan onderzoeken. De andere leden van het team krijgen te kampen met andere problemen in aparte verhaallijnen. Deze verhaallijnen maken het ingewikkeld en minder samenhangend. Ik blijf ook op mijn honger zitten over de verhaallijn van Marcus en zijn moeder. Marcus ontdekt stilaan wat zijn moeder met een huurmoordenaar te maken heeft, maar de manier waarop is zo ongeloofwaardig en kort door de bocht dat ik me door het boek verder moet wurmen. Spijtig, want net deze cliffhanger in het vorige deel over Marcus en…Lire la suite