Twee Franse zusjes helpen in 1942 een verzetsman die door de Duitsers wordt gezocht omdat hij in het bezit zou zijn van een oud handschrift met magische krachten.
Titre
Citadel
Auteur
Kate Mosse
Traducteur
Maaike Bijnsdorp Lucie Schaap
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Citadel
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Boekerij, 2014 | Autres éditions
768 p.
ISBN
9789022572276 (paperback)

Plusieurs formats:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 150 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Met Citadel sluit de Engelse Kate Mosse haar Languedoc-trilogie op een magistrale wijze af. Haar grote verdienste is hoe authentiek ze de geest van de Midi tot leven kan brengen, beter nog dan een Franse auteur. Zowel de natuur, met de hitte, de geur van de wilde lavendel en het suizen van de tramontane, als de geschiedenis van de eeuwenoude stad Carcassonne of het legendedorp Rennes-les-Bains en de sterke persoonlijkheid van de nazaten van de katharen, zijn net zo belangrijk als het verhaal op zich. De voornaamst personages zijn ditmaal een aantal jonge, moedige vrouwen die in 1942 hun verantwoordelijkheid opnemen en in Carcassonne de verzetsgroep Citadel vormen. Echte heldinnen die bang zijn voor de klop op de deur midden in de nacht als de Milice komt, maar toch hun verantwoordelijkheid niet ontlopen. Hun verhaal wordt des te realistischer omdat de auteur de moed heeft gehad niet af te sluiten met een happy end voor iedereen.
Net zoals in haar vorige roma…Lire la suite
Nadat Sandrine Vidal (18) in 1942 in Carcassonne, Languedoc, is gered door de jonge verzetsman Raoul, ziet ze hem pas weer als ze met haar oudere zus die in het Franse verzet zit, op een demonstratie is voor generaal De Gaulle. Raoul heeft net ontdekt dat zijn verzetsgroep met codenaam Citadel is geïnfiltreerd door een spion. Als een bom in de massa ontploft, kan hij vluchten met hulp van de zusjes. Maar spion Leon Authié wil Raoul per se vinden omdat hij van zijn door de Duitsers gemartelde kameraad een kaart kreeg uit de 4e eeuw die de vindplaats toont van een handschrift met magische krachten. De deels in Carcassonne wonende Engelse roman- en toneelauteur (1961), medeoprichtster van de Orange Prize for Fiction, is het bekendst door roman 'Het verloren labyrint'*, deel 1 van haar Languedoc-trilogie. Dit is daarvan het goedvertaalde, spannende slotdeel, volgend op 'De vergeten tombe'** en beter nog dan deel 1. Dragend is het mooie, boeiende en veelzijdige oorlogsverhaal, dat duidelij…Lire la suite

À propos de Kate Mosse

CC BY-SA 3.0 - Image by Patryk Korzeniecki (Patrol110)

Kate Mosse OBE, née le 20 octobre 1961 dans le Sussex en Angleterre, est une romancière britannique.

Biographie

Enfance et Famille

Née dans le Sussex, elle fait ses classes au Chichester High Scholl et au New College, d'Oxford. C'est là qu'elle rencontre son futur mari, Greg Mosse. Après avoir obtenu son diplôme, elle travaille pendant sept ans dans l'édition.

L'écrivain

En 1996, elle publie son premier roman, Eskimo Kissing, suivi en 1998 par Crucifix Lane. De 1998 à 2001, elle occupe le poste de directrice exécutive du Chichester Festival Theatre. Parallèlement, elle poursuit ses recherches pour son nouveau roman.

En 2005, elle connait un succès international avec son roman Labyrinthe…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions