Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

De bruidskist en andere verhalen

Kate Mosse (auteur), Merel Leene (traducteur)
Zestien mysterieuze verhalen, spelend op het Franse en Engelse platteland.
Titre
De bruidskist en andere verhalen
Auteur
Kate Mosse
Traducteur
Merel Leene
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The mistletoe bride and other haunting tales
Édition
1
Éditeur
Houten: Van Holkema & Warendorf, 2013
286 p.
ISBN
9789000332687 (hardback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 150 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

In De bruidskist en andere verhalen presenteert Kate Mosse vijftien kortverhalen en een toneelstuk. Een echte rode draad loopt niet door de verschillende teksten, maar vaak spelen landschap, architectuur, het verleden en het bovennatuurlijke een belangrijke rol. Elk relaas heeft een andere hoofdpersonage en is op verschillende locaties gesitueerd, in Engeland en Frankrijk, en een enkele keer ook aan de overkant van de Atlantische oceaan, in New York. Het tijdspunt van de kortverhalen varieert van het begin van de menselijke beschaving tot het heden, maar het grootste deel valt in de tijdspanne van de twintigste eeuw. Mosse begeleidt alle teksten met een korte noot over hun origine, en wat ze beteken(d)en voor haar als schrijfster. Ze schreef de meeste verhalen in de beginjaren van haar carrière.
Spookverhalen maken het grootste deel uit van de selectie, parabels waarin het hoofdpersonage in contact komt met de dood en transcedent verdriet uit het verleden. Echt huiveringwekk…Lire la suite
Voor de zestien mysterieuze verhalen uit deze bundel liet de Britse auteur, vooral bekend door haar Languedoc-Carcassonne-trilogie ‘Het verloren labyrint’, ‘De vergeten tombe’ en ‘De citadel’, zich inspireren door de traditionele folklore in Engeland en Frankrijk. In het titelverhaal krijgt een partijtje verstoppertje spelen op een huwelijksfeest op het Engelse platteland een wel heel macaber einde als de bruid een veel te goede verstopplek uitkiest. Mosse hertelt traditionele verhalen, met veel aandacht voor de Britse en Franse landschappen en de spookachtige atmosfeer die in oude gebouwen rondwaart. Literair zijn de verhalen minder sterk dan de trilogie, ook de psychologische uitwerking gaat minder diep, maar de sfeer is raak getekend en de vertelstijl is vlot en toegankelijk. Kleine druk.

À propos de Kate Mosse

CC BY-SA 3.0 - Image by Patryk Korzeniecki (Patrol110)

Kate Mosse OBE, née le 20 octobre 1961 dans le Sussex en Angleterre, est une romancière britannique.

Biographie

Enfance et Famille

Née dans le Sussex, elle fait ses classes au Chichester High Scholl et au New College, d'Oxford. C'est là qu'elle rencontre son futur mari, Greg Mosse. Après avoir obtenu son diplôme, elle travaille pendant sept ans dans l'édition.

L'écrivain

En 1996, elle publie son premier roman, Eskimo Kissing, suivi en 1998 par Crucifix Lane. De 1998 à 2001, elle occupe le poste de directrice exécutive du Chichester Festival Theatre. Parallèlement, elle poursuit ses recherches pour son nouveau roman.

En 2005, elle connait un succès international avec son roman Labyrinthe…En lire plus sur Wikipedia