Livre
Néerlandais

Zilverdolk

Katharine Kerr (auteur)
Als een jonge vrouw en haar geliefde omkomen door de schuld van een jonge prins, legt deze een eed af om het kwaad ooit goed te maken en begint een eeuwenlange zwerftocht.
Titre
Zilverdolk
Auteur
Katharine Kerr
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Daggerspell
Éditeur
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2001 | Autres éditions
415 p.
ISBN
90-245-4449-1

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 38 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

In 643 is een jonge, door zijn vader verstoten prins uit het imaginaire koninkrijk Deverry verantwoordelijk voor de dood van een jonge vrouw en haar geliefde. Hij zweert bij de goden dit kwaad ooit goed te zullen maken en zwerft vierhonderd jaar onder de naam Nevyn (Niemand) door het land als kruidenkenner en magiër. In 698 ontmoet hij incarnaties van de jonge vrouw en enkele van haar familieleden en bekenden, maar kan pas in 1062 het genoegen smaken de gereïncarneerde geliefden verenigd te zien. Deze eerste roman in een zevendelige serie 'fantasy'-verhalen is goed geschreven, vol avontuur, liefde en magie. Enige achtergrondinformatie, een kaartje van Deverry en een woordenlijst completeren de uitgave, die velen zal boeien. Pocketeditie.

À propos de Katharine Kerr

Katharine Kerr, née le 3 octobre 1944 à Cleveland dans l'Ohio, est un auteur de fantasy et de science-fiction américain. Elle est notamment connue pour ses romans consacrés au pays de Deverry, une terre imaginaire peuplée de Celtes venus de Gaule après avoir fui la domination romaine.

Œuvres

Univers de Deverry

Cycle de Deverry

  1. Le Sortilège de la dague, Mnémos, 2005 ((en) Daggerspell, 1986) (ISBN 2-915159-57-2)
  2. Le Sortilège de l'ombre, Mnémos, 2006 (En lire plus sur Wikipedia

Suggestions