Anna eet graag fruit

Kathleen Amant (auteur)

Anna eet graag fruit

Dans la série:
Public cible:
0-2 ans et plus
Genre:
Anna gaat met haar moeder naar de markt om fruit te kopen. Thuis maken ze een smoothie van het fruit. Prentenboek met paginagrote eenvoudige illustraties in heldere kleuren. Vanaf ca. 2,5 jaar.
Titre
Anna eet graag fruit
Auteur
Kathleen Amant
Langue
Néerlandais
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2021 | Autres éditions
[28] p. : ill.
ISBN
9789044813333 (hardback)
Placing suggestion
Eten - Drinken (ZIZO)

Plusieurs formats:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

In dit deeltje uit de uitgebreide reeks over Anna* gaat de peuter samen met mama naar de markt om fruit te kopen. Uit de vele soorten fruit mag ze appels, sinaasappels, bananen en aardbeien kiezen. Vervolgens gaat ze er thuis samen met mama een lekkere smoothie van maken. Uitnodigende uitgave, met de begeleidende tekst in grote letter links op de pagina en een paginagrote, geschilderde kleurenprent rechts. Prent en tekst horen bij elkaar en volgen stap voor stap het proces van fruit kopen, gewicht van fruit bepalen, betalen, fruit in het mandje doen, thuis uitpakken, fruit in partjes snijden, de blender gebruiken, een smoothie drinken. Het proces is repeterend. De uitvoering is stevig, heeft twee afgeronde hoeken en is gedrukt op dik, glanzend papier. Uitgave met een (aangenaam) didactisch karakter. Verhaal en prenten zijn herkenbaar en qua taal en mimiek erg aansprekend voor peuters vanaf ca. 2,5 jaar.

Anna eet graag fruit

Anna gaat met mama naar de markt. Ze kopen er allerlei soorten fruit: appels, sinaasappels, bananen, aardbeien ... Thuisgekomen maken ze samen een heerlijke smoothie. Alle stapjes bij het bereiden van de smoothie worden in dit 'peuterkookboekje' heel precies en ZEER uitgebreid beschreven. Maar of dit de kleintjes echt kan boeien is twijfelachtig.
De fel ingekleurde tekeningen zijn wel aantrekkelijk en herkenbaar voor de doelgroep. Het boekje bestaat uit een hardkartonnen kaft met stevige blaadjes en kan tegen een stootje.
 

Suggestions