Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Anna en de lente

Kathleen Amant (auteur)

Anna en de lente

Dans la série:
Public cible:
0-2 ans et plus
Genre:
De winter is voorbij en Anna geniet buiten van de mooie dag. De appelboom heeft bloemen en er zijn lammetjes en kuikentjes geboren. Prentenboek met eenvoudige illustraties in heldere kleuren. Vanaf ca. 2,5 jaar
Sujet
Lente
Titre
Anna en de lente
Auteur
Kathleen Amant
Langue
Néerlandais
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2021 | Autres éditions
[28] p. : ill.
ISBN
9789044821871 (hardback)
Placing suggestion
Seizoenen - Weer (ZIZO)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De winter is voorbij en de lente is begonnen. Anna trekt haar laarsjes aan en gaat naar buiten. Daar is van alles te zien en te beleven: ze ontdekt de bloesem aan de appelboom en de babyvogels in het nestkastje. Ze bekijkt de lammetjes van de buren, de kuikens bij het kippenhok en ze vindt een chocolade-ei. Zouden de kippen dat eitje gelegd hebben? We kennen Anna natuurlijk al uit vele eerdere thematische uitgaven. Dit bijna vierkante prentenboekje met twee afgeronde hoeken volgt dezelfde opzet. De tekst is telkens op de linkerpagina gedrukt in een kinderlijk, zwart lettertype dat mooi past bij de speelse, zwartomlijnde illustraties. De tekeningen zijn kleurrijk, eenvoudig en vullen steeds de gehele rechterpagina. Het verhaal is verteld in de tegenwoordige tijd en sluit perfect aan bij de beoogde leeftijdscategorie. Heerlijke uitgave voor peuters en jonge kleuters die zich perfect leent om het thema bespreekbaar te maken. Vanaf ca. 2,5 jaar.

Anna en de lente

Anna maakt, net als haar collega-prentenboekenfiguurtjes Karel en Kaatje, al jaren deel uit van het Clavisuniversum voor peuter en kleuter. Bedenk iets en Anna heeft het wellicht al gedaan: naar de kermis, op babybezoek, in de klas etc. Uiteraard viert Anna ook alle belangrijke feesten en leert ze belangrijke basisvaardigheden zoals tandenpoetsen en op de grote wc gaan. Kortom, de boekjes van Anna behandelen alle aspecten van het jonge kinderleven.
Een nieuwe uitgave veroorzaakt nog net geen volkstoeloop van kleuterjuffen naar de dichtstbijzijnde boekhandel, want het is geen geheim dat ze de boekjes van Anna - net als van de eerder genoemde Karel en Kaatje - uiterst bruikbaar werkmateriaal vinden.
Ze kunnen dus weer een nieuwe Anna aan hun collectie toevoegen, want blijkbaar was er nog geen deeltje over Anna in de lente, maar gelukkig is dat hiaat nu opgevuld. Anna maakt in de erg vertrouwde stijl kennis met kuikens - ze heeft ze niet meteen zachtzinnig vast, maar dat is m…Lire la suite

Suggestions