Livre
Néerlandais

Anna en de paashaas

Kathleen Amant (auteur)

Anna en de paashaas

Dans la série:
Public cible:
0-2 ans et plus
Anna en haar broertje Lars gaan al vroeg paaseitjes zoeken. Ze vinden ook een mooie paashaas van chocolade. Wat is het is moeilijk om er vanaf te blijven! Prentenboek met eenvoudige verfillustraties in kleur. Vanaf ca. 2 jaar.
Titre
Anna en de paashaas
Auteur
Kathleen Amant
Langue
Néerlandais
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2021 | Autres éditions
[28] p. : ill.
ISBN
9789044808384 (hardback)
Placing suggestion
Pasen (ZIZO)
Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Het is Pasen. Anna en haar broertje Lars zijn al vroeg wakker en gaan paaseitjes zoeken. Al snel vinden ze een heleboel eitjes en een hele mooie paashaas van chocolade. Het is moeilijk om er vanaf te blijven! Als Anna en Lars allebei een oor van de paashaas hebben opgegeten, valt de paashaas in honderd stukjes uit elkaar. Anna is verdrietig, maar gelukkig weet mama een oplossing. Leuk nieuw verhaal voor peuters in de reeks peuterboeken over Anna*. De linkerpagina bevat steeds vijf regels tekst; de rechterbladzijde een paginavullende illustratie in heldere kleuren. Duidelijke verfillustraties, waarbij personages en voorwerpen zijn afgebakend met dikke zwarte lijnen. Aantrekkelijk omslag met een limegroene achtergrond, waarop Anna met haar chocoladepaashaas is afgebeeld. Vanaf ca. 2 jaar.

Anna en de paashaas

Op Paasdag staat Anna vroeg op. Ze weet immers dat de paashaas chocolade-eitjes verstopt heeft. Samen met haar broertje Lars gaat ze op zoek. Gelukkig staan er twee mandjes klaar om hun vondsten in te doen. Lars vindt een groot ei en neemt onmiddellijk een grote hap ervan. Dat vindt Anna niet zo goed. Ze legt hem uit dat ze eerst alle eitjes moeten zoeken en daarna pas eten. Ze vinden een heleboel eitjes. Na een tijdje zijn ze in de tuin beland. Ook daar vinden ze iets: een grote chocolade paashaas. Zoiets moois heeft Anna nog nooit gezien. De paashaas ziet er zo lekker uit dat ze niet aan de verleiding kan weerstaan. Voor ze het weet heeft ze een stuk van zijn oor afgebeten. Vlug zet ze hem terug onder de struik waar ze hem gevonden had en gaat ze vrolijk verder zoeken naar eitjes. Maar Lars heeft de haas ook gevonden en ook hij bijt een stuk van de paashaas. Maar dan laat Lars de haas vallen. Hij is nu in honderd stukjes … Anna is ontroostbaar. Mama heeft een goede oplossing: ze maa…Lire la suite

Suggestions