Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Anna en de winter

Kathleen Amant (auteur)

Anna en de winter

Dans la série:
Public cible:
0-2 ans et plus
Genre:
Het is winter. De bomen zijn kaal en het water bevroren. Anna en papa bouwen een vogelhuisje in de tuin. Wat ziet Anna daar ineens uit de lucht dwarrelen? Prentenboek met eenvoudige illustraties in heldere kleuren. Vanaf ca. 2,5 jaar.
Sujet
Winter
Titre
Anna en de winter
Auteur
Kathleen Amant
Langue
Néerlandais
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2021 | Autres éditions
[28] p. : ill.
ISBN
9789044823509 (hardback)
Placing suggestion
Seizoenen - Weer (ZIZO)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 200 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Als Anna naar buiten kijkt, ziet ze dat de bomen kaal zijn en er een laagje ijs op het water ligt. Papa vraagt of ze komt helpen om een vogelhuisje te timmeren, waar ze zaadjes voor de vogels in kunnen leggen. Met hond Mini geven ze het huisje een mooi plekje in de tuin. En wat komt er dan uit de lucht dwarrelen? Al gauw heeft Anna met Mini een mooie sneeuwpop gemaakt. Peuter Anna is bekende uit vele eerdere uitgaven (bij de kapper, in de dierentuin, op de kermis, enz.). Dit bijna vierkante prentenboekje met twee afgeronde hoeken gaat in dezelfde lijn verder, maar nu over de seizoenen. Na ‘Anna en de lente’ en Anna en de herfst’* beleeft Anna nu de winter. De tekst is telkens op de linkerpagina gedrukt in een kinderlijk, zwart lettertype dat mooi past bij de speelse, zwart-omlijnde illustraties. De tekeningen zijn kleurrijk, eenvoudig en vullen steeds de gehele rechterpagina. Het verhaal is verteld in de tegenwoordige tijd en sluit goed aan bij de beoogde leeftijdscategorie en doelgro…Lire la suite

Anna en de winter

'Anna en de winter', de titel liegt er niet om. Anna gaat samen met haar papa een vogelhuisje zetten in de tuin. Daarna begint het zowaar te sneeuwen en kan Anna een sneeuwman gaan maken. Anna heeft medelijden met haar hondje en met de sneeuwman: die moeten het toch wel koud hebben. Ze verwent ze met wat kledingstukken en gaat zelf binnen wat soep drinken.
Allemaal winterse gebeurtenissen in dit verhaal. Het kabbelt lekker voort zoals we dat van deze Clavis-reeks gewend zijn. De prenten zijn zoals steeds herkenbaar en weinig vernieuwend, maar natuurlijk ideaal voor educatieve doeleinden.

Suggestions