Anna gooit haar tutjes weg

Kathleen Amant (auteur)

Anna gooit haar tutjes weg

Dans la série:
Public cible:
0-2 ans et plus
Genre:
De tandarts vindt peuter Anna te groot geworden voor een speen. Anna gooit heel dapper al haar speentjes weg. Hoe moet ze nu slapen? Prentenboek met eenvoudige illustraties in heldere kleuren. Vanaf ca. 2 jaar.
Sujet
Fopspenen
Titre
Anna gooit haar tutjes weg
Auteur
Kathleen Amant
Langue
Néerlandais
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2022 | Autres éditions
[28] p. : ill.
ISBN
9789044810356 (hardback)
Placing suggestion
Opgroeien (ZIZO)

Plusieurs formats:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De tandarts ontdekt dat peuter Anna nog steeds een speentje (hier op z'n Vlaams 'tutje' genoemd) gebruikt en waarschuwt voor scheefgroeiende tanden. Thuisgekomen neemt Anna uitvoerig afscheid van haar drie spenen voordat ze die weggooit. Als ze daar spijt van heeft, biedt haar babybroer haar zijn speen aan, maar die wil ze niet. Verzorgd uitgegeven, vierkant prentenboek met twee afgeronde hoeken en stevige gelamineerde pagina's. De duidelijke illustraties staan steeds op de rechterbladzijde tegen een effen achtergrond en zijn met dikke, zwarte lijnen omgetrokken en met heldere kleuren ingekleurd. Ze passen goed bij de in een schreefloze handschriftletter gezette teksten links. Het enige minpunt aan de illustraties zijn de vrij stereotiepe gezichtsuitdrukkingen: meestal niet meer dan drie rondjes (ogen en mond) en een rond streepje voor de neus. Alle gezichten zijn extra groot aangegeven en bovendien en face afgebeeld. Het afgebakende onderwerp van dit prentenboek maakt het goed bruikb…Lire la suite

Anna gooit haar tutje weg

Bij het bezoek aan de tandarts krijgt Anna de goede raad om zonder tutje te gaan slapen. Want als je lang een tutje gebruikt groeien je tanden krom en scheef. Grote meisjes slapen zonder tutje. Maar zou ze dat durven? Ze heeft wel drie tutjes in verschillende kleuren. Ze gooit ze één na één weg, maar aarzelt nog om haar blauwe tutje weg te gooien ... En toch, weg ermee! Wanneer Anna gaat slapen is ze ongelukkig want zonder tutje kan ze niet slapen. Grote broer Lucas komt haar troosten en ja hoor ... Anna slaapt zalig. Dat kunnen alleen grote meisjes. Afscheid nemen van een tutje is niet niks. Misschien kan dit verhaal helpen andere peuters te motiveren. Het prentenboek met grote kleurrijke illustraties en weinig tekst zal zeker aanspreken.

Suggestions