Livre
Néerlandais

Het pi-pa-peuterboek : het grote voorleesboek voor peuters

Kathleen Amant (auteur), Jet Boeke (auteur), Dick Bruna (auteur)

Het pi-pa-peuterboek : het grote voorleesboek voor peuters

Public cible:
0-2 ans et plus
Verhalen, prenten en liedjes voor peuters. Over op het potje gaan, ziek zijn, een broertje of zusje krijgen, speelgoed delen, vieze groenten opeten... Met bekende liedjes als 'Hoedje van papier' en 'Op een grote paddenstoel'. Ook kleuren, tegenstellingen, de seizoenen etc. komen aan bod.
Titre
Het pi-pa-peuterboek : het grote voorleesboek voor peuters / Kathleen Amant, Jet Boeke, Dick Bruna ... [e.a.]
Auteur
Kathleen Amant Jet Boeke Dick Bruna
Dessinateur
Jeska Verstegen
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Ploegsma, © 2018 | Autres éditions
132 p. : ill.
ISBN
9789021670690 (hardback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Deze prachtige bundel bevat ruim 35 verhalen voor kinderen in de peuterleeftijd. Allerlei thema’s die passen binnen het jonge peuterleven passeren de revue: plassen op het potje, ziek zijn, kleuren leren, de seizoenen, een verjaardagsfeestje, enz. De voorleesbundel bevat verhalen – korte en wat langere – van bekende auteurs (o.a. Annie M.G. Schmidt, Dick Bruna, Imme Dros, Nannie Kuiper), maar ook liedteksten, versjes en kijkplaten die meestal al eerder zijn verschenen. Ze worden ondersteund door tekeningen van bekende illustratoren (o.a. Annemarie van Haeringen, Fiep Westendorp, Alex de Wolf, Dagmar Stam). Doordat er verschillende illustratoren aan de bundel meewerkten, is er sprake van verschillende stijlen maar alle prenten sluiten goed aan bij de doelgroep en zijn lekker kleurig. De liedjes, ook stuk voor stuk oude bekenden als 'Ik zag twee beren' en 'Op een grote paddenstoel', hebben allemaal een nieuwe, frisse illustratie van Mies van Hout gekregen. De stevig gebonden, kloeke uit…Lire la suite

Het pi-pa-peuterboek

Peuterklassiekers in de vorm van verhaaltjes, gedichtjes en liedjes voor de allerkleinsten samen gebundeld in één boek. Alom bekende verhalen zoals Jip en Janneke, Dikkie Dik, Muis, Kaatje etc volgen elkaar op. Ze gaan over belangrijke momenten in een peuterleven - een baby erbij, ziek zijn of jarig, naar de peuterspeelzaal - of typische activiteiten in elk seizoen (zoals 'Op een grote paddestoel' in de herfst). Mooie, grote en kleurrijke tekeningen van veel verschillende illustratoren vullen de verhalen prima aan.
Een boek dat menig ouder en peuter zal bekoren omwille van de grote hoeveelheid bekende verhaaltjes.

Suggestions